23 augusti 2019

Redaktionen

fredag, 16 augusti 2019 11:04

Alektum hyr mer av Hufvudstaden i Nordstan

 

Alektum Group hyr nu cirka 5.000 kvm i Hufvudstaden fastighet på Nils Ericsonsgatan 17 i Nordstan, i Göteborg. Foto: Hufvudstaden


Hufvudstaden hyr ut 1.000 kvm till Alektum Group på Nils Ericsonsgatan 17 i Nordstan, i Göteborg. Alektum hyr sedan tidigare cirka 4.000 kvm i fastigheten.

 

– Vi är glada att möjliggöra Alektum Groups expansion genom att erbjuda dem att växa ytterligare i sina lokaler i Nordstan. Alektum Group är vår hyresgäst sedan många år och med denna förhyrning tillgodoses deras lokalbehov, säger Anki Håkansson, Hufvudstadens förvaltningschef i Göteborg i ett pressmeddelande.

 

Alektum Group är ett familjeföretag som år 1992 startade som ett renodlat inkassoföretag. Företaget bedriver verksamhet i 18 europeiska länder inom finansiering, riskhantering och inkasso. Företaget har drygt 600 anställda.

fredag, 16 augusti 2019 10:17

CA Fastigheter hyr ut 3.500 kvm i Gasverket

 

Översiktsbild över Gasverksområdet i Hjorthagen. Gasverksområdet genomgår en omfattande omvandling. CA Fastigheters beräknar projektkostnaden i Gasverksområdet till cirka 4 Mdr kr. Foto: L. Johansson, Stockholms stad

 

 

 

 

 

 

 

Så här kan hotellet i Gasverksområdet komma att se ut år 2024. Illustration: CA Fastigheter.

 

 

 

Den ena gasklockan ägs av CA Fastigheter och den andra Stockholms stad. Produktionen av gas i Hjorthagen lades ned år 2011.

 

 


Vid årsskiftet 2020/2021 flyttar Berghs in Hus 8/Reningshuset, en fastighet om cirka 3.500 kvm.

 


CA Fastigheter köpte Gasverksområdet i Hjorthagen av JR Kvartersfastigheter i augusti 2016. Sedan dess har ett intensivt planeringsarbete pågått. Nu har Berghs School of Communication valt att satsa på en egen profilbyggnad i Gasverket i Norra Djurgårdsstaden när utbildningsföretaget flyttar in i Hus 8/Reningshuset, en fastighet om cirka 3.500 kvm. Området går från stängd industri till öppen stad och växer nu fram med en kombination av kommersiella, kulturella och kreativa näringar.

 

Berghs får en egen fastighet som rymmer hela deras utbildningsverksamhet, kontor, ett publikt café och samt en större eventlokal. Berghs sitter idag på Riddargatan i Stockholm och väljer Gasverket som sin nästa destination med inflyttning planerad till årsskiftet 2020/2021.

 

CA Fastigheter har lyckats göra flera omfattande uthyrningar tidigare. Redan i höst kommer man i Gasverket kunna träna i Klätterverkets nya hall i Hus 7/Mätarhuset, handla i Systembolagets butik i Hus 20/Maskinhuset och där även Bobergsskolan öppnar.

 

Nu på lördagen den 24 augusti mellan kl. 11-16 bjuder CA Fastigheter och Stockholms stad in till Gasverksdagen genom att öppna västra delen av Gasverksområdet för intresserade. Klätterverket visar upp sin verksamhet och sina lokaler.

 

– Gasverket är snart en levande och innovativ plats präglad av en hög ambitionsnivå i såväl arkitektur som innehåll. Berghs är en viktig hub inom kommunikation, som aktivt bjuder in till inspirerande föreläsningar, samtal och events – med andra ord den perfekta hyresgästen för Gasverket, säger Gasverkets projektansvarige Anders Nyström.

 

– För vår del är tillgänglighet viktig, och vi har letat efter ett nytt hem med cykelavstånd och bra kollektivtrafik. Andra kriterier är en dynamisk miljö, ett hållbarhetsperspektiv (människa och miljö) samt möjligheten att utveckla Berghs, säger Camilla Wallander, vd för Berghs.

 

– Med hyresgäster som Berghs säkerställer vi att platsens energi kommer att finnas kvar, om än i förändrad form. Gasverket har öppet hus 24 augusti och välkomnar att besöka området. Det kommer även öppnas upp för idémöten under nästa år för att bjuda in till att skapa en levande mötesplats, säger CA Fastigheters regionchef Pernilla Claesson.

 

CA Fastigheter AB ingår i Claesson & Anderzén AB koncernen. Bolaget bedriver främst fastighetsförvaltning och fastighetsutveckling i eget ägda fastigheter belägna i södra Sverige. Förvaltningen, som omfattar cirka 0,7 miljoner kvm, är indelad i tio regioner. Huvudkontoret finns i Kalmar. Utöver den svenska verksamheten äger företaget även fastigheter i Tyskland, Ryssland och Estland.

 

Berghs School of Communication har en verksamhet som  fungerar som en hub inom kommunikation. Årligen utbildar företaget närmare 3.000 kursdeltagare och studenter samt skräddar utbildningar till ett 90-tal företag tillsammans med 800 yrkesverksamma lärare och handledare.

 

 

White ritade skolan och kulturhuset Messingen i Upplands Väsby. Huset, omfattande 15.800 kvm, hade kommunen som byggherre och Peab som byggare. Messingen fick Samhällsbyggarpriset år 2012. Nu får skolan förstärkt bevakning efter hot, bråk och droghandel under vintern och våren, vilket har skapat otrygghet för såväl besökare som anställda.


Från och med måndag nästa vecka sker en satsning på ökad trygghet i kulturhuset och skolan Messingen vid stationsområdet i Upplands Väsby. Ovälkomna gäster ska mötas av en entrévakt.

 

Vinterns och vårens incidenter med hot, bråk och droghandel har skapat otrygghet för såväl besökare som anställda och därmed försvårat möjligheten för kommunen att använda Messingen som ett tillgängligt kultur- och aktivitetshus. Kommunledningen har därför beslutat om att förstärka bevakningen av lokalerna och kontrollen av vilka som besöker Messingen.

 

– Vi har förstärkt bemanningen för att öka tryggheten för besökare, personal och elever. Med dessa åtgärder är det vår förhoppning att verksamheterna ska fungera bättre, säger kommunstyrelsens ordförande Oskar Weinmar (M).

 

Messingen används bland annat som skolbyggnad för Väsby Nya Gymnasium. I samband med skolstarten nästa vecka kommer eleverna informeras om att byggnaden får utökad bevakning under hösten.

 

En entrévakt får till uppgift att hälsa besökare välkomna och ta reda på syftet med deras vistelse i huset. Till exempel om de ska besöka biblioteket, en konferens eller en konsert, eller om de är elever i någon av kommunens skolor.

 

Barbro Johansson, tf kultur- och fritidschef, tror att väktaren utgör den auktoritet som kan få ovälkomna gäster att känna sig obekväma i lokalerna. Hon säger:

– Jag hoppas att besökare förstår varför dessa frågor kommer att ställas till dem. Vi hoppas att alla besökare med goda avsikter ska känna sig välkomna och trygga med att vi har en person som ser, hör och ingriper mot sådant som inte ska existera i Messingen.

 

Messingen har öppet alla dagar i veckan och är ett kreativt kunskapscenter för kultur, fritid och utbildning. Byggnaden ligger granne med stationsområdet och innehåller bland annat bibliotek, multihall, kafé, möteslokaler och två gymnasieskolor.

 

 

I hörnet Odengatan/Dalagatan uppförde Byggnadsstyrelsen mellan åren 1928 och 1929 en större byggnad, Resedan 3, innehållande post samt bostäder och kontorsrum. Byggnaden ritades av Erik Lallerstedt. Under våren 2018 förvärvade Probitas fastigheten Resedan 3, omfattande 2.300 kvm, på Odengatan 76 av Fabege.  Foto: Holger Ellgard

 


 

Från vänster: Samuel Borg, vd och koncernchef, Probitas, Gustav Berghog, vd, Zmarta Group och Erik Källmin, CFO, Zmarta Group.

 

 


Zmarta Group, som under förra året ökade antalet anställda med 100 personer genom förvärven av Elskling och Insplanet, har tecknat avtal med Probitas om att hyra kontorslokaler i det gamla posthuset på Odengatan 76, Dalagatan 13 i Stockholm. Med flytten sammanstrålar tre ledande jämförelsetjänster inom lån, el och försäkringar under ett och samma tak. Hyreskontraktet mellan Zmarta Group och Probitas omfattar nära 1.600 kvm kontor. I samband med flytten renoveras kontorets tre våningar och inreds med modernt material som ska smälta in med posthusets starka karaktär och lokalernas industriella känsla. Inflyttning sker i mars 2020.

 

På det nya kontoret kommer 130 av bolagets 300 anställda att arbeta med en fördelning på varumärkena Zmarta, Elskling, Insplanet och MyLoan. Med flytten ansluter Insplanet till Zmarta och Elskling som sedan oktober förra året har kontor tillsammans på Sveavägen i Stockholm.

 

– Förutom byggnadens läge så fastnade vi för känslan av att verksamheten i ett posthus har sin grund i kommunikation precis som vår har. Vi ser fram emot att äntligen få sitta alla tillsammans och utveckla våra tjänster. Det här är ett viktigt steg för att fortsätta vår tillväxtresa, säger Gustav Berghog, vd för Zmarta Group.

 

–Vi ser fram emot ett långsiktigt samarbete med Zmarta Group. Det känns tillfredsställande att ytterligare ett växande fintechbolag väljer Probitas som hyresvärd och tillsammans med oss lyfter fastighetens attraktivitet, säger Samuel Borg, vd och koncernchef för Probitas.

 

Probitas (latin: hederlighet) AB ägs av Immanuelskyrkans församling vars diakonala projekt inom äldreomsorg är organiserat i ett icke vinstutdelande bolag där vinsterna återinvesteras i verksamheten och därigenom är med och bygger det goda samhället. Probitas AB äger och förvaltar fastigheter i Stockholms innerstad, omfattande en yta om cirka 90.000 kvm. Koncernen består av fem dotterbolag av vilka fyra stycken driver sina verksamheter i moderbolaget Probitas lokaler.

 

Probitas AB ägs av Immanuelskyrkans församling vars diakonala projekt inom äldreomsorg är organiserat i ett icke vinstutdelande bolag där vinsterna återinvesteras i verksamheten och därigenom är med och bygger det goda samhället.

 

 

Det finns över 500 Muji-butiker i världen.

 


Japanska Muji kommer att ta över en yta om cirka 1.200 kvm, vilket är hela plan 4, högst upp i Åhléns City i Stockholm.  Nytt är att Muji dessutom börjar sälja mat och hudvård i Sverige, utöver inredningsprylar och kläder. Det är i morgon fredagen den 16 augusti som Muji öppnar butiken.

 

Fastigheten Åhléns ägs av Stefan Perssons fastighetsbolag Ramsbury. Muiji har tidigare haft en mindre butik i Åhléns City.

 

– Vi var mycket glada när vi 2004 började arbeta med Åhléns som förstod och stödde vår företagsfilosofi, då vi själva inte hade möjlighet att expandera till Sverige. Sedan dess har vi haft ett starkt samarbete som fortsätter i dag, säger Ino Ryosuke, europeisk försäljningschef på Muiji, i en kommentar till Market.

 

Den japanska butikskedjan Muji började med att sälja cirka 40 produkter under 1980-talet. I slutet av 2000-talet sålde Muji mer än 7000 produkter. Produkterna ska vara rimligt prissatta.  Det finns drygt 500 Muji-butiker i världen.

 

torsdag, 15 augusti 2019 11:15

NCC bygger nya Burlövsbadet

 

Nya Burlövsbadet, i Arlöv, strax mnorr om Malmö, byggs nära den nya pendeltågsstationen, på mark bredvid kommunens nuvarande badhus. Gamla badet kommer att vara i drift under hela byggtiden och det rivs när det nya är klart.


NCC ska tillsammans med Burlövs kommun bygga nya Burlövsbadet i Arlöv, strax norr om Malmö. Uppdraget är ett partneringsamarbete och ordervärdet uppgår till 290 Mkr.


– Tillsammans med NCC har vi funnit en lösning som både tillgodoser kommunens framtida behov och är hållbar. Det nya badet blir en mycket viktig del av attraktiva Burlöv och utvecklingen av Kronetorpsstaden som nu växer fram mellan Arlöv och Åkarp. Järnvägsutbyggnaden Lund-Arlöv, fyra spår med Burlövs nya station ger utmärkta pendlingsmöjligheter till och från området och nya Burlövsbadet, säger Lars-Åke Ståhl, kommundirektör i Burlövs kommun.

 

Kommunens verksamheter, samt den aktiva simklubben som hyr lokaler av kommunen idag, har varit involverade i utformningen av det nya badet, som kommer att innehålla en 50-metersbassäng, en undervisningsbassäng, en multibassäng med höj- och sänkbar botten samt en barnbassäng. Simklubben kommer att få egna lokaler på plan 2 tillsammans med badpersonalens utrymmen. Det blir även lokaler för ett gym på plan 2. På entréplan blir det reception och café. Det nya badet kommer kunna ta emot 200.000 besökare per år.

 

Nya Burlövsbadet byggs nära den nya pendeltågsstationen, på mark bredvid kommunens nuvarande badhus. Gamla badet kommer att vara i drift under hela byggtiden och det rivs när det nya är klart.

 

– NCC har stor erfarenhet av att bygga bad- och simanläggningar, bland annat Ystad badhus, Sjöbo simanläggning och Hylliebadet i Skåne, och genom vår badhusgrupp delar vi erfarenheter mellan projekten. Det gör att vi kan utveckla och bygga nya Burlövsbadet så det blir miljömässigt och tekniskt hållbart för både besökare och kommunen, säger Henrik Landelius, affärsområdeschef NCC Building Sweden.

 

Planerad byggstart för nya Burlövsbadet är i slutet av 2019 och det beräknas vara klart i början av 2022.

 

Affären, som uppgår till 290 Mkr, orderregistreras i tredje kvartalet 2019 i affärsområde NCC Building Sweden.

 

 

Takterrass på Kungsledens kontorshus Eden på Hyllie Boulevard i Malmö. Huset om 8.000 kvm ska stå klart för inflyttning under våren 2021.

 

 

 

 

 

Ulrica Sjöswärd, regionchef på Kungsleden.

 


Kungsleden har under sommaren hyrt ut över 50 procent i ett av bolagets mest spännande nybyggnadsprojekt: Eden by Kungsleden, ett kontorshus på Hyllie Boulevard i Malmö. Projektet omfattar cirka 8.000 kvm kontor, byggstart är i september och planerad inflyttning sker till våren 2021. Kungsledens investering i Eden uppskattas till 350 Mkr inklusive markförvärv. Byggnaden ska Leed-certifieras på minst guldnivå.

 

Två stora hyresavtal har tecknats under sommaren, varav det största är ett sjuårigt avtal med kontorshotellkedjan Quick Office om 3.148 kvm. Quick Office kommer att etablera bland annat coworking-ytor, konferensrum, restaurang, café, reception och närservice i byggnaden och tillträder sina lokaler i april 2021.

 

Eden är Kungsledens första nybyggnad av kontor och kommer att erbjuda hög servicenivå, moderna digitala lösningar och innovativa, naturinspirerade gemensamma ytor. Intresset från företag att etablera sig i Eden är stort.

 

– Eden är inget vanligt kontorshus. Målet är att sätta människan i centrum och skapa en variation av välplanerade miljöer, smarta digitala lösningar och förstklassig service som i symbios med Edens hyresgäster ska ge liv åt både produktivitet och välbefinnande, säger Ulrica Sjöswärd, regionchef på Kungsleden.

 

Fastigheten kommer att certifieras enligt Well Building och få epitetet Symbiotic Building som är Kungsledens eget varumärkesregistrerade koncept med de fyra hörnstenarna hälsa, service, teknik och natur. The Well Building Standard är en internationell byggstandard med fokus på välbefinnande i arbetslivet. Well utgår från aspekter som påverkar hälsan, så som luft, ljus, vatten, ljud, kost, motion, välbefinnande, material, komfort och social gemenskap.

 

Niklas Lénart, Quick Offices grundare och vd, kommenterar sitt nytecknade hyresavtal:

– Vi har sedan tidigare ett mycket bra samarbete med Kungsleden och ser fram emot att vara en del i utvecklingen av Symbiotic Building-konceptet. Service, trivsel, arbetsro och en effektiv vardag med människa och välmående i centrum är grundpelare i vårt koncept.

 

 

Om Symbiotic Building

Kungsledens koncept Symbiotic Building kan implementeras i både nybyggda och befintliga hus och innebär att aspekter inom fyra områden ska uppfyllas:

Hälsa – byggnaden ska vara bra för människors välmående och främja kreativitet, effektivitet och prestation.

Service – byggnaden ska ha en community-känsla och erbjuda service som underlättar livet, så som paketleveranser, catering, mötesrum med mera.

Intelligent och smart teknik – byggnaden ska erbjuda innovativa lösningar så som digitala lösningar för intern kommunikation, sensorer som visar lediga ytor, temperaturindikatorer, växter som renar luften, teknik som uppmuntrar till rörelse, ytor för att testa ny teknik med mera.

Naturnära – naturen ska vara nära även inomhus, främst i de gemensamma zonerna. Även ljud, ljus, dofter och material ska imitera naturen.

 

torsdag, 15 augusti 2019 10:19

Fastpartner hyr ut 4.800 kvm i Gävle

 

Näringshuset, Näringen 5:1 på Lötängsgatan 14-16 i Gävle, omfattande 19. 500 kvm, är nära nog fullt uthyrd.

 


Fastpartner har tecknat ett sexårigt hyreskontrakt med Järbo Garn om cirka 4.800 kvm i fastigheten Näringen 5:1 i Gävle, även kallat Näringshuset. Kontraktet börjar löpa den 1 januari 2020. Lokalerna kommer att anpassas för att möta Järbo Garns behov av lager- och kontorsytor.

 

Näringshuset, totalt 19. 500 kvm, har nu i princip samtliga ytor uthyrda med undantag för ett kontorsplan om cirka 300 kvm. Kontoren har byggts om till moderna och kvalitativa lokaler. Hyresgäster i Näringshuset är bland andra Gefleborgs Flyttservice, Card Group Greetings samt GMF.

 

– Det känns väldigt bra och spännande att ha blivit hyresvärd åt Järbo Garn. Vi är helt övertygade om att de nya ägarna kommer att fortsätta utveckla verksamheten på ett positivt sätt när det nu skapas möjligheter för det i de nya lokalerna säger Fredrik Thorgren, regionchef på Fastpartner.

 

 

Gängtappen 1, som omfattar 14.400 kvm uthyrningsbar yta, är fullt uthyrd. Fastigheten ligger i stadsdelen Dockan, Kockums gamla varvsområde i Malmö.

 


Wihlborgs har tecknat avtal om att sälja Gängtappen 1 i Dockan till Länsförsäkringar Skånes fastighetsbolag, Länshem Skåne. Försäljningen genomförs för att göra det möjligt för Länsförsäkringar Skåne att successivt flytta sitt huvudkontor från Helsingborg till Dockan i Malmö. Gängtappen 1 omfattar 14.400 kvm uthyrningsbar yta och är fullt uthyrd. Försäljningen sker i bolagsform för en köpeskilling om 720 Mkr netto. Hyresvärdet är cirka 40 Mkr och frånträde sker den 1 december 2019.

 

Länsförsäkringar Skåne flyttade in på de sex översta våningarna i Gängtappen år 2016 och företaget har idag 250 medarbetare samlade på 5.200 kvm På sikt är planen att ytterligare 90 personer från centrala funktioner ska flytta in i byggnaden.

 

– Det är glädjande att Länsförsäkringar uppskattar Dockans unika kvaliteter och vill förlägga sitt huvudkontor här. Länsförsäkringar Skåne har fattat ett beslut om att de ska äga fastigheten där de har sitt huvudkontor och för att göra det möjligt för dem att fortsätta växa har vi tecknat avtal om en försäljning. Fastigheten är fullt utvecklad och vi välkomnar Länsförsäkringar som en långsiktig och engagerad fastighetsägare i Dockan. För Wihlborgs del frigör försäljningen dessutom kapital som vi kan fortsätta investera i regionen, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.

 

– Vi är mycket glada över förvärvet av den anrika fastigheten. Vi har en stark tillväxt och detta öppnar nya möjligheter att successivt samlokalisera stora delar av våra gemensamma funktioner i en byggnad som uppfyller de behov vår verksamhet har. Malmö är södra Sveriges försäkringscentrum och digitala hubb. Placeringen i Malmö skapar strategiska förutsättningar för oss att ytterligare stärka kundupplevelsen och rekrytera kompetens. Vi ser fram emot en fortsatt hållbar utveckling av fastigheten och att i nära samarbete med Wihlborgs bidra till utvecklingen i Malmö och Dockan-området, säger Susanne Bäsk, vd för Länsförsäkringar Skåne.

 

Dockan är en levande, havsnära stadsdel med bostäder och kontor som utvecklats på Kockums gamla varvsområde i Malmö. Runt 7 000 människor arbetar på de 150 företagen och här finns exempelvis Media Evolution, SVT, Mercedes, Duni, ÅF och Region Skåne. Gängtappen 1 byggdes 1958 som huvudkontor för Kockums. Wihlborgs köpte fastigheten 2009. Sommaren 2015 flyttade SAAB Kockums till nya lokaler i Dockan och därefter har Wihlborgs totalrenoverat byggnaden och certifierat den enligt Miljöbyggnad Silver.

 

Hotel Kämp i Helsingfors grundades som Grand Hôtel år 1887. Hotellet innehåller 164 eleganta rum och 15 lyxiga sviter inklusive Mannerheim-sviten om 258 kvm.

 


Hotellgruppen Nordic Choice Hotels meddelar att den har förvärvat den finska hotellgruppen Kämp Collection Hotels. Hotellkedjan består av elva hotell som är marknadsledande inom lyx- och livsstilssegmentet i Finland.

 

– Förvärvet av Kämp Collection Hotels är en milstolpe för både företaget och mig själv, och är en av de viktigaste affärer jag har gjort i hotellbranschen. Nordic Choice Hotels blir en nordisk hotellgrupp, och som ny ägare av Kämp Collection Hotels kommer vi allvarligt att bli en viktig nordisk aktör. Kämp Hotel är en institution i Helsingfors, och Kämp Collection Hotels fastigheter är unika på den globala hotellmarknaden. Dessutom är Kämps personalkultur perfekt för Nordic Choice Hotels. Vi är båda stolta och ödmjuka att fortsätta driva Kämp Hotels och vi vill bevara de traditioner som varumärkena representerar, säger Petter A. Stordalen, ägare och grundare av Nordic Choice Hotels.

 

Kämp Hotels historia började år 1887 när Carl Kämp grundade Grand Hotel i Helsingfors, som idag kallas Kämp Hotel och är Finlands mest berömda hotell. Idag består hotellkedjan av en samling hotell med starka oberoende varumärken, som inkluderar bland annat Kämp, St. George, GLO Hotels, Hotel Fabian och Klaus K. Dessutom driver Kämp Hotels några av Finlands mest berömda restauranger. År 2019 får företaget en omsättning om cirka 100 miljoner euro.

 

– År 2016 öppnade vi våra två första Clarion-hotell i Finland, och 2016 blev det finska boutiquehotellet F6 i Helsingfors också en del av portföljen. Med över 200 hotell på över 100 destinationer är ambitionen att bli Nordens bästa hotellföretag med bred täckning i alla större nordiska städer. Expansionen i Finland är därför ett viktigt strategiskt steg för koncernen. Lyx- och livsstilssegmentet i hotellbranschen växer globalt och med förvärvet av Kämp Hotels stärker vi vårt erbjudande om premiumhotell i Norden, säger Torgeir Silseth, vd för Nordic Choice Hotels.

 

Kämp Collection Hotels är känt för sina ikoniska hotell, med åtta premiumhotell i den finska huvudstaden Helsingfors, ett hotell i Sello, Espoo och ett hotell i terminalen på Helsingfors flygplats, samt Kailaniemi Towers i Espoo som öppnar 2023. Hotellkedjan har totalt 1.406 hotellrum, samt 350 i pipeline-rum, 17 restauranger och mer än 550 anställda.

 

– Stordalen och Nordic Choice Hotels har visat en imponerande förmåga att bygga starka oberoende varumärken som At Six i Stockholm och The Thief i Oslo. Vi är övertygade om att Nordic Choice Hotels är en utmärkt ägare Kämp Collection Hotels och vi ser fram emot att ge våra nuvarande och nya gäster en underbar upplevelse på våra hotell, säger Laura Tarkka, vd för Kämp Collection Hotels.

 

Finlands popularitet som resedestination har ökat starkt de senaste åren, både bland nationella och internationella resenärer. År 2019 utsågs landet till ”nummer ett land att resa till” av Business Insider och är idag den snabbast växande hotellmarknaden i Norden, inom lyxsegmentet.

 

– Finland och Helsingfors är populära som aldrig förr. Förutom att ha världens lyckligaste invånare utses Finland till det mest gröna, stabila, fria och säkraste landet på planeten. Med förvärvet av Kämp Collection Hotels kopplar vi de nordiska länderna ännu närmare, och vårt mål är att öka Finlands attraktivitet som resedestination i Norden och internationellt, säger Petter A. Stordalen.

Förvärvet av Kämp Collection Hotels ska godkännas av konkurrensmyndigheterna i Finland under hösten 2019.