17 augusti 2018

Redaktionen

torsdag, 16 augusti 2018 19:05

Castellum rekryterar Anna Björklund

alt

                                                                                                                                        

För att ytterligare stärka sin position inom stads- och projektutveckling har Castellum Öresund rekryterat Anna Björklund (bilden) som projektutvecklingschef. Hon kommer närmast från Skanska Öresund där hon under 17 år haft flera olika roller, nu senast som affärsutvecklingschef.

 

– Det har varit en lång och noggrann process för att vi skulle hitta rätt person. Anna tillför gedigen erfarenhet inom såväl projektledning som projektutveckling och äger god förmåga och förståelse att verkligen driva nytänkande inom projekt- och stadsutveckling, säger Ola Orsmark, vd Region Öresund.

torsdag, 16 augusti 2018 19:02

Johan Fryksborn i ny roll på Diös

alt

                                                                                                                                     

Den 1 september tillträder Johan Fryksborn (bilden) som ny affärschef för Diös i Östersund/Åre. Han har tidigare arbetat som uthyrare i bolaget och kommer från och med nu, genom fortsatt fokus på stadsutveckling, leda teamen i Östersund/Åre.

 

Som tidigare kommunicerats förstärker Diös också sin organisation kring stadsutveckling och inrättar två nya roller där Malin Runberg (nuvarande affärschef för Diös i Östersund/Åre) blir ansvarig för strategier inom stadsutveckling och Andreas Eriksson blir ansvarig för nya affärer. De tillträder också sina nya roller den 1 september.

torsdag, 16 augusti 2018 18:56

Riksbyggen växer i Helsingborg

alt
Nu byggstartas totalt 132 hyresrätter i kvarteret Guldgubben i Helsingborg.

 

I kvarteret Guldgubben med närhet till Maria station i Helsingborg uppför Riksbyggen 95 hyresrätter och Hyléns Fastighetsförvaltning 37 hyresrätter.

 

Ett första gemensamt spadtag tas av Christian Orsing, stadsbyggnadsnämndens ordförande, Leif Linde, vd Riksbyggen, Bengt Hylén, Hyléns Fastighetsförvaltning och Christer Dahlén, Byggmästarn i Skåne. Inflyttningen är planerad till 1:a kvartalet 2020.

 

I juni tog Riksbyggen även ett första spadtag för 188 hyresrätter i Miatorp i Helsingborg.

 

– Det finns ett stort behov av fler hyresrätter och på Riksbyggen har vi därför tagit beslut om att dubbla produktionstakten av hyresrätter. Det är därför mycket glädjande att vi nu inom loppet av några månader kan byggstartarta två hyresrättsprojekt i Helsingborg, säger Leif Linde, vd Riksbyggen.

 

Ifjol köpte Riksbyggen 582 hyresrätter på Dalhem i Helsingborg och tar med med de två nya projekten vid Maria station och Miatorp ytterligare ett steg som hyresrättsaktör i Helsingborg. Riksbyggen bygger också bostadsrätter kontinuerligt och tog i maj första spadtaget för 46 bostadsrätter i Oceanhamnen.

torsdag, 16 augusti 2018 11:11

Bonnier hyr ut 1.000 kvm till Clas Ohlson

alt
Clas Ohlson flyttar sitt Stockholmskontor och öppnar ett Lab Store i fastigheten Morsaset 2 på Sveavägen i Stockholm.


I slutet av september flyttar Clas Ohlson sitt Stockholmskontor till anrika biografen Rivieras före detta lokaler på Sveavägen 52 och öppnar där samtidigt en helt ny Lab Store som kommer att fungera som ett servicecenter och testlabb. Genom ett större auditorium i biografen kommer Clas Ohlson att erbjuda möjligheten till att arrangera olika typer av kundevent till exempel på temat smarta lösningar för att förenkla livet i hemmet. Totalt hyr Clas Ohlson cirka 1.000 kvm i fastigheten.
    

– Vi har varit på jakt efter en lokal med rätt läge och som har det där lilla extra. En lokal där vi kan skapa en riktig ”hemma hos känsla”. Vi kommer dels att flytta vårt Stockholmskontor hit, dels skapa en flexibel ”lab store”, där vi testar nya koncept och där vi kan arrangera olika aktiviteter. Det blir en mix av kontor och butik som är värdefullt för oss i vår ambition att komma närmare kunden i allt vi gör, säger Fredrik Uhrbom, Sverigechef för Clas Ohlson.
    

– Vi är glada över att Clas Ohlson valt den här fantastiska lokalen till sin nya spännande satsning. Precis som Clas Ohlson vill vi på Bonnier Fastigheter vara nära kunden och samverka i utvecklingen av lokaler, fastigheter och stadsrum. Vi har ägt detta kvarter i nästan 100 år och Clas Ohlsons nya spännande koncept passar mycket bra i den utveckling som skett på Sveavägen de senaste åren, säger Tomas Hermansson, vd för Bonnier Fastigheter.

torsdag, 16 augusti 2018 11:09

Scandic öppnar Trondheims största hotell

alt
Karta over Nyhavna i Trondheim där platsen för Scandics nya hotell är markerad. Bild: Bane NOR Eiendom


Scandic Hotels har tecknat ett långt hyresavtal med Bane NOR Eiendom och Utstillingsplassen Eiendom om drift av ett nytt hotell i stadsdelen Nyhavna, i Trondheim. Hotellet blir stadens största konferenshotell med 425 rum och konferensfaciliteter på närmare 4.000 kvm. Hotellet förväntas öppna 2022.
    

– Genom att upprätta Trondheims största hotell skapar vi en attraktiv mötesplats för stadens befolkning såväl som för besökare. Trondheim är en stad med stor potential som konferensdestination, bland annat på grund av stadens läge ”mitt i landet” och med goda flygförbindelser till övriga delar av landet, säger Svein Arild Steen-Mevold, Managing Director för Scandic Hotels Norge.
    

Nyhavna är en stadsdel i Trondheim under utveckling. Hamnområdet har präglats av industri men nu ska mycket göras om till bostäder och näringsverksamhet. Det blir en ny stadsdel med unikt kulturarv och närhet till vattnet.
    

– Detta är ett väldigt spännande projekt för oss. Nyhavna har potential för att bli ett levande och attraktivt område i Trondheim och ett vackert, nytt hotell här kommer ge stadsutvecklingen en flygande start, säger Petter Eiken, vd för Bane NOR Eiendom.

torsdag, 16 augusti 2018 11:07

SBB miljardinvesterar i Skellefteå

alt

Skellefteås Kulturhus entré sedd söderifrån. För formgivningen svarar White arkitekter


SBB i Norden har tecknat en avsiktsförklaring om att investera över 1 Mdr kr i Skellefteås kommande kulturhus. SBB kommer att äga hela fastigheten inklusive hotell och hyra ut den till ett driftbolag som kommunen ska bilda inom sin bolagskoncern Skellefteå Stadshus.    
    

– För oss är intresset för Skellefteå helt naturligt, eftersom vi är en av Nordens starkaste aktörer med fokus på samhällsfastigheter. Hela konceptet med kulturhuset, från dess arkitektur och hållbarhetsaspekter till dess verksamhet och innehåll, blir en viktig del av Skellefteås samhällsbygge. Vi är även intresserade av att framöver investera i andra typer av fastigheter i kommunen. Vi är glada att nu bli en del av Skellefteås pågående positiva samhällsutveckling, säger Ilija Batljan, grundare av och vd för SBB.
    

Det Letter of Intent som SBB och Skellefteå kommun har tecknas har föregåtts av en försäljningsprocess där förhandlingar har skett med ett flertal intresserade köpare.
  

– Vi välkomnar med glädje SBB som ytterligare en etablering i Skellefteå. Vi och många andra aktörer i Skellefteå arbetar kraftfullt med att framhålla kommunens fördelar som etableringsort. Kulturhuset är ett projekt som har fått stor uppmärksamhet både internationellt och nationellt, inte minst dess arkitektur och fokus på långsiktig hållbarhet. Jag är glad att så många har varit intresserade av att investera i fastigheten, säger Maria Marklund (S), kommunalråd i Skellefteå.

torsdag, 16 augusti 2018 10:42

KunskapsPorten rekryterar Van der Crussen

alt

                                                                                                                                           

KunskapsPorten fortsätter nu sin expansion. Bolaget har rekryterat Rasmus Van der Crussen (bilden) som fastighetschef och projektledare. Han har tidigare bland annat varit projektledare på Sjödin Fastigheter, Tyréns, Hifab och Skanska.

 

– Vi är glada över att få in en så kompetent och positiv kraft som Rasmus i vårt gäng. Kunskapsporten är ett ungt företag och vår inriktning mot kreativa miljöer kräver nytänkande och engagemang. Precis vad Rasmus representerar, säger Joakim Ollén, vd för Kunskapsporten.

onsdag, 15 augusti 2018 18:32

Diös utvecklar infrastruktur för elbilar

alt
Vattenfall InCharge kommer att installera cirka 700 laddplatser för elbilar åt Diös.

 

Med start i höst kommer Diös tillsammans med Vattenfall att samarbeta gällande utveckling av infrastruktur för elbilar i Diös tio prioriterade tillväxtstäder från Gävle till Luleå. Satsningen bygger på Vattenfalls lösning InCharge och innebär att cirka 700 laddplatser kommer att etableras på lättillgängliga platser under en period av tre år.

 

Utvecklingen av laddplatser för elbilar ligger inom ramen för Diös hållbarhetsplan och strategi kring stadsutveckling. Laddstationerna kommer att vara förberedda för semisnabb laddning på 22 kW varav de flesta kommer att installeras vid kommersiella lokaler och kunna användas av anställda och besökare.

 

Förutom satsningen på laddstationer kommer Diös, också med start under hösten, att byta ut hela bilparken för sina servicebilar till 100 procent elbilar.

 

– Att bidra till fler möjligheter för laddning av elbilar är del av vår strategi kring hållbar stadsutveckling. Våra beteenden förändras och utvecklingen av elbilar går snabbt, vilket leder till att efterfrågan på laddstationer har ökat snabbt både bland hyresgäster och medarbetare. Det skapar nya förutsättningar och ger oss nya möjligheter att utveckla våra städer. Vattenfall har en bred kompetens inom laddlösningar och vi har haft ett bra samarbete när det gäller de olika behov som vi och våra hyresgäster har, säger Kristina Grahn Persson, hållbarhetschef, Diös.

onsdag, 15 augusti 2018 18:11

Restate rådgivare för brf Brännaren 12

alt
Ombildningskonsult Carl Dutina, Restate.

 

Restate var ombildningskonsult när sekelskifteshuset Brännaren 12, omfattande 2.489 kvm, varav 657 kvm lokaler, belägen i korsningen Kommendörsgatan 27 och Jungfrugatan 28 på Östermalm, Stockholm, nyligen bytte ägare.

 

Bostadsrättsföreningen Brännaren 12 bildades redan 1994 och hyresgästerna har sedan dess haft önskan att köpa fastigheten. Köpeskillingen uppgick till 187 Mkr, motsvarande 63.078 kr/kvm. Transaktionen genomfördes som en fastighetsförsäljning. Ombildningskonsult från Restate var Carl Dutina.

 

Detta är det andra huset som Restate på kort tid ombildat på Östermalm. Båda fastigheterna såldes via hembud.

onsdag, 15 augusti 2018 18:06

Aberdeen Standard köper för 400 Mkr

alt
Aberdeen Standard köper XXL:s logistikanläggning om 43.000 kvm i Örebro.

 

Pilängen Logistik, ett bolag bildat och förvaltat av Pareto, har sålt XXLs logistikanläggning i Örebro till Aberdeen Standard Investments för cirka 400 Mkr. Anläggningen omfattar cirka 43.000 kvm och är fullt uthyrd till den norska sportdistributören XXL med över 10 års återstående hyresperiod.

 

– Vi är glada att ha genomfört en bra affär för våra investerare och är övertygade om att Aberdeen Standard Investments fortsätter att stödja XXLs tillväxt inom e-handel, säger Sven I Hegstad, vd för Pilängen.    

 

Rådgivare till Pilängen var Pangea Property Partners och MAQS, medan Aberdeen Standard Life rådgavs av NCAP och Linklaters.

Sida 1 av 760