17 januari 2020
onsdag, 02 maj 2012 15:54

GE Capital Real Estate hyr ut till SATS

Skrivet av 
alt
Johan Wästlund, vd GE Capital Real Estate Norden.
alt
Christian Mannerstråle, Nordic Development Manager i SATS.

 

GE Capital Real Estate har hyrt ut cirka 1 600 kvm i fastigheten Bergudden 8 i Danderyd till träningskedjan SATS.


Fastigheten Bergudden 8 ingår i Danderyd Kontor, ett kontorsområde nära Mörby Centrum i Danderyd norr om Stockholm. SATS har tecknat ett tioårigt avtal och flyttar in i sina nya lokaler i mitten av augusti 2012.


SATS grundades i Norge i mitten av 1990-talet och sedan dess har konceptet etablerat sig även i övriga nordiska länder. I Sverige blev träningskedjan Sports Club en del av SATS 1999. SATS har cirka 275 000 medlemmar och närmare 11 miljoner besökare per år. Det gör SATS till den största aktören i Norden.


– Vi har sökt efter en lämplig lokal i det här området i flera år, och nu har vi äntligen hittat rätt. Lokalen är perfekt för att utveckla träningsutbudet i Danderyd, säger Christian Mannerstråle, Nordic Development Manager i SATS. Vi är mycket nöjda med vårt förnyade samarbete med GE Capital Real Estate och hoppas på fler attraktiva lokaler till SATS verksamhet också i framtiden.


Lokalerna som SATS ska hyra kommer att anpassas för deras verksamhet. GE Capital Real Estate ska också bygga en ny entré till SATS samt modernisera den befintliga entrén. Fastigheten kommer också att kompletteras med en restaurang med hälsoprofil.


– Vi är mycket glada över att snart kunna hälsa SATS välkomna som hyresgäster hos oss. Att SATS etablerar sig inom Danderyd Kontor innebär ett lyft för alla hyresgäster och boende i området, säger Johan Wästlund, vd för GE Capital Real Estate i Norden.