31 maj 2020
onsdag, 20 maj 2020 13:33

Ebbepark i Linköping får ny entré

Skrivet av 

 

 

 


Det nya entréhuset i Ebbepark blir drygt 5.500 kvm och cirka 23 meter högt. Det ska ha en miljö- och klimatanpassad takyta bestående av bland annat solceller och sedum.

 

 

 

 

Linköpings nyaste stadsdel Ebbepark växer fram och nu börjar det kommunägda fastighetsbolaget Sankt Kors att bygga en av stadsdelens entrébyggnader. Den nya byggnaden välkomnar till stadsdelen med ett torn med solskydd i perforerad plåt lackad i kopparfärg och kommer att vara certifierat enligt Miljöbyggnad 3.0 silver. Inflyttning blir i slutet på 2022.

Ebbepark hämtar inspiration i namnsättning från tiden då en av Linköpings största industrier, Wahlbecks Fabriker, låg här och byggnaden kommer att kallas Norra Fabriken – en byggnad som fanns i området på Wahlbecks tid.

Det nya huset blir drygt 5.500 kvm och cirka 23 meter högt, och ska ha en miljö- och klimatanpassad takyta bestående av bland annat solceller och sedum. Det kommer också att vara certifierat enligt Miljöbyggnad 3.0 nivå silver, vilket innefattar miljöriktiga och hållbara lösningar för energi, inomhusmiljö och material. De sex våningsplanen består framför allt av kontorsytor men det finns också yta för till exempel butiksverksamhet i bottenplan.

– Entréhuset kommer att vara attraktivt för företag som behöver egna lokaler men som uppskattar att vara del av en den helhet som Ebbepark erbjuder med ett levande stadsliv, delade resurser och ett stort nätverk. Vi vet att omgivningen och sammanhanget är, och blir allt viktigare, för många företag, säger Anna-Maria Jakobsson, vd för Sankt Kors.