31 maj 2020
måndag, 06 april 2020 11:43

Studentbostäder i Sverige rekryterar förvaltningschef

Skrivet av 

 

 

 

 

 

Studentbostäder i Sverige (SBS) har rekryterat Samira Mchaiter (bilden) som ny förvaltningschef. Rekryteringen är ett led i arbetet med att stärka organisationen under 2020.

Samira Mchaiter
kommer närmast från HSB Stockholm där hon haft rollen som områdeschef med ansvar för förvaltning av bostadsrätter och kommersiella lokaler. Innan dess arbetade hon under flera år på Rikshem, bland annat som Regionchef och Fastighetschef. År 2016 var Samira Mchaiter en av finalisterna till utmärkelsen Årets unga fastighetskvinna.

Rekryteringen är en viktig del i arbetet med att växa SBS organisation under 2020, för att accelerera tillväxten.

– Vår ambition är att vara det fastighetsbolag som studenter i Sverige helst vill vara hyresgäst hos. Samira har varit framgångsrik i att hitta nya sätt att leverera mervärden för hyresgästerna, genom att driva på utvecklingen av fastighetsförvaltning som område. Det gäller inte minst i frågor som digitalisering. Med Samira ombord får vi kapacitet att göra ännu mer för våra hyresgäster, säger Rebecka Eidenert, vd för Studentbostäder i Sverige.

Samira Mchaiter tillträder sin roll den 11 maj 2020.

Studentbostäder i Sverige omsatte år 2018 cirka 18,6 Mkr med ett rörelseresultat om 2,7 Mkr. Tillgångarna var cirka 366,1 Mkr med en soliditet om 72,3 procent. Bolagets vd är Rebecka Eidenert och styrelsens ordförande är Björn Rosengren.