31 maj 2020
måndag, 06 april 2020 11:14

Trots Corona – Byggmax öppnar sju nya butiker

Skrivet av 

 

 


Byggmax startades år 1993 och finns för närvarande med 109 butiker i Sverige, 42 butiker i Norge och 10 butiker i Finland. Foto: Jana Eriksson.


Trots att coronaviruset har slagit hårt mot handeln expanderar Byggmax och öppnar sju nya butiker det närmaste halvåret. I april öppnar Byggmax i Uppsala, Rydebäck och Nässjö och till sommaren i Tierp, Boden och Kiruna. Nu står det klart att Byggmax även öppnar ett varuhus i Höör under hösten. Sammanlagt kommer de sju butikerna att skapa närmare 40 nya arbetstillfällen.

–  Tack vare att vi har stora anläggningar och ett koncept som bygger på självservice, där de flesta varorna plockas utomhus, har vi bättre förutsättningar än många andra företag just nu. Därför är vi glada att vi kan skapa arbetstillfällen och finnas tillgängliga för alla som nu tillbringar mer tid i hemmet och finner glädje i byggprojektet, säger Elliott Lindberg, regionchef på Byggmax.

Byggmax följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och gör allt för att skapa en så trygg butiksmiljö som möjligt. Bland annat genom förstärkta riktlinjer gällande handhygien och utökade städrutiner.

–  Vi sätter alltid våra kunders och medarbetares hälsa och säkerhet främst. För att minimera riskerna för smittspridning finns handspritstationer och möjlighet till handtvätt i alla våra butiker. Vi har även satt upp skyltar och avståndsmarkeringar, som en påminnelse att vi behöver hålla avstånd till varandra, säger Elliott Lindberg.

Butiken som öppnar i Höör till hösten kommer att sysselsätta 4–5 personer. I likhet med Byggmax andra anläggningar kommer kunderna ha gott om utrymme att röra sig på – i Höör beräknas den totala tomtytan att mäta cirka  8.100 kvm. I alla Byggmax butiker finns en rymlig drive-in där kunden enkelt kan lasta sina varor själv.

– Vill man hellre handla hemifrån finns hela vårt butikssortiment tillgängligt för hemleverans eller upphämtning i butik, där vi plockar varorna åt dig. Dessutom erbjuder vi alla över 70 år gratis hemleverans av byggvaror, för att underlätta för riskgruppen att hålla sig hemma, säger Elliott Lindberg.


Byggmax arbetar för att minimera smittspridning. 1. Gratis hemleverans till alla kunder över 70 år. 2. Möjlighet till hemkörning eller upphämtning av färdigplockade byggvaror i butik. 3. Handspritstationer och möjlighet till handtvätt i alla varuhus 4. Skyltar och avståndsmarkeringar i butiker för att hålla avstånds

Byggmax Group

I Byggmax Group ingår Byggmax, Skånska Byggvaror och Buildor. Koncernen omsatte 5,2 Mdr kr år 2019 och Byggmax Group är noterat på Nasdaq sedan 2010. Byggmax startades 1993 och finns för närvarande med 109 butiker i Sverige, 42 butiker i Norge och 10 i Finland. Byggmax har under de senaste åren förvärvat Skånska Byggvarorkoncernen samt Buildor AB. Skånska Byggvaror är ett expansivt distans- och e-handelsföretag som bland annat säljer uterum och växthus. Skånska Byggvaror har verksamhet i Sverige och Norge och har även ett antal showroombutiker. Buildor är en snabbväxande e-handelsaktör inom byggvaror, hem och trädgård.