31 maj 2020
måndag, 06 april 2020 10:31

Lindex påverkas inte av Stockmanns rekonstruktion

Skrivet av 

 

 


Lindex är ett av Europas ledande modeföretag med cirka 460 butiker på 18 marknader, varav cirka 200 i Sverige, och försäljning online. Lindex är ett helägt dotterbolag till Stockmann Oyj Abp.

 

 

Lindex finska ägare Stockmann Oyj Abp har meddelat att bolaget har beslutat att lämna in ansökan om företagssanering. Stockmanns ansökan om företagssanering gäller inte koncernens dotterbolag, det vill säga Stockmann-varuhusen i Baltikum eller Lindex.

Lindex och dess dagliga verksamhet påverkas inte av Stockmanns ansökan om företagssanering. Modeföretaget fortsätter att utveckla sin affär och Lindex som ett starkt globalt modevarumärke.

– Att våra ägare Stockmann idag har ansökt om företagssaneringsförfarande påverkar inte Lindex verksamhet. Lindex är ett dotterbolag med en oberoende och stabil verksamhet. Coronaviruset och dess effekter har påverkat retailbranschen markant och oss som företag. Men vi ser i denna extraordinära situation att tillväxten online har förstärkts ytterligare och våra strategiska satsningar inom den digitala utvecklingen fortlöper, säger Susanne Ehnbåge, vd för Lindex.


.