7 april 2020
tisdag, 18 februari 2020 14:58

Malin Söderman, ny projekt- och teknikchef på SSSB

Skrivet av 

 

 

 

 

 


Rekryteringen av Malin Söderman (bilden) innebär att hon börjar i maj som ny chef för avdelningen projekt och teknik hos Stockholms studentbostäder, SSSB. Hon har en gedigen erfarenhet från fastighets- och bostadsbranschen och hon kommer närmast från tjänsten som distriktschef på Peab bostad.

Som projekt- och teknikchef hos Stockholms studentbostäder kommer Malin Söderman att vara ansvarig över både nyproduktion och förädling av Stockholms studentbostäders befintliga bestånd. Stockholms studentbostäder är inne i en stark utvecklingsresa, bland annat byggs 800 nya bostäder på Lappkärrsberget på vägen mot målet att nå över 10.000 bostäder i beståndet de närmaste åren. Malin Söderman har lång och bred erfarenhet av fastighets- och bostadsbranschen och Ingrid Gyllfors, vd för Stockholms studentbostäder, ser positivt på rekryteringen.

– Malin har stor erfarenhet av både projekt, teknik och entreprenader. Att hon också har erfarenhet inom förvaltning tycker vi är väldigt positivt. Malin kommer vara en viktig kugge i hur, var och vad vi bygger när vi nu arbetar för att utöka vårt bestånd och hon kommer också arbeta med den spännande utmaningen att förädla vårt befintliga bestånd, säger Ingrid Gyllfors.

Malin Söderman har en bakgrund som bland annat innefattar rollen som förvaltningschef i Sigtuna kommun och regionchef på Rikshem.

– Utöver Malins erfarenhet är hon också en jättebra person med ett gott ledarskap och en stor kreativitet. Vi tror också att hon kommer att bidra mycket med sitt affärsfokus som i förlängningen kommer studenterna till gagn, säger Ingrid Gyllfors.

– Med attraktiva hem för studenter skapar vi framtid – för mig är det en vision fylld av passion och långsiktighet. Det gjorde att valet var lätt för mig när möjligheten gavs. Jag ser med spänning fram emot att vara i ett sammanhang där man hela tiden blir utmanad av nya generationer studenter och jag ser fram emot att tillsammans med alla på Stockholms studentbostäder göra mitt yttersta för att skapa både dagens och morgondagens mest inspirerande boenden, avslutar Malin Söderman.