26 februari 2020
torsdag, 13 februari 2020 17:05

Lansa fortsätter att expandera i Karlstad

Skrivet av 

 

 

Fastigheten Strålen på Vikensgatan i centrala Karlstad med 88 lägenheter är Lansas Fastigheters senaste förvärv. Foto: Lansa


Lansa Fastigheter tar för sig i Karlstad. Nyligen blev det klart med ytterligare ett förvärv. Denna gång är det 88 hyreslägenheter i centrala Karlstad som förvärvas från Pråmkanalen AB och Alf Zetterström Invest AB. Läget i stadsdelen Viken är perfekt med direkt närhet till centrum, handel och allmänna kommunikationer, intygar John Ödman, utvecklingsansvarig på Lansa.

Karlstad var en av de första regionstäderna Lansa valde att satsa på. Sedan tidigare äger bolaget 200 lägenheter i Fullriggaren och 170 lägenheter i Galeasen 6. Dessa kompletteras nu med 88 lägenheter i Strålen i stadsdelen Viken. Hyreslägenheterna är fördelade på två huskroppar och ligger i nära anslutning till centrum och centralstationen.

– Det går inte att bo så mycket centralare i Karlstad och lägenheterna har en mycket hög boendestandard vilket gör dem eftertraktade. Vakansgraden är noll, säger John Ödman.

Det planerade resecentrum som ska byggas ligger bara några stenkast från Strålen. I samband med att det nya resecentret etableras planeras det för nya passager som knyter ihop Viken med stationsområdet och Karlstad centrum.

I slutet av förra året tillfördes Lansa ytterligare kapital i en nyemission.

– Vi är ständigt på jakt efter fastigheter eller projekt som stämmer in på bolagets affärsidé och denna affär i Karlstad är ett utmärkt exempel på fastigheter som vi vill förvärva i regionstäder, konstaterar John Ödman.

Tillträde till fastigheterna har skett, säljarens rådgivare har varit Real Advice och KPMG.