26 februari 2020
onsdag, 29 januari 2020 11:59

Klart med Skandias äldreboende i Hässleholm

Skrivet av 

 

 

Skandias samhällsfastighet Björksäter i Hässleholm, som har byggts av Skanska, står nu inflyttningsklart för hyresgästen Attendo.
Efter ett framgångsrikt samarbete mellan Skandia Fastigheter och Drevviken är äldreboendet Björksäter i Hässleholm nu färdigt för att lämnas över till hyresgästen Attendo. Skandia Fastigheter förvärvade projektet i Björksäter i Hässleholm av äldreboendeutvecklaren Drevviken under 2018 och byggnationen av det 72 lägenheter stora boendet har utförts på totalentreprenad av Skanska.

Björksäter är omgärdat av bostadsområden, förskolor och den gröna hembygdsparken. Runt boendet anläggs en trädgård med promenadslinga och sittplatser i alla väderstreck. Detta ligger i linje med Skandia Fastigheters vision om blandade miljöer där funktioner delas och sociala utbyten görs mellan förskolor och skolor, vårdboenden och hyresrätter. Skandia Fastigheter hållbarhetscertifierar alla ny- och ombyggnationer och det nya äldreboendet är nu certifierat enligt Miljöbyggnad silver.

– Vi fortsätter att expandera inom segmentet samhällsfastigheter där vi nu har nöjet att välkomna Attendo som hyresgäst i äldreboendet Björksäter, säger Markus Pfister, fastighetschef för Samhällsfastigheter och Kontor. Vår långsiktighet, kompetens inom fastighetsutveckling och det faktum att vi förvaltar fastigheter med egen personal är parametrar som vi märker uppskattas av hyresgäster och samarbetspartners.