26 februari 2020
fredag, 24 januari 2020 13:16

Sprängda huset på Östermalm var knarkcentral

Skrivet av 

 

 

Fastigheten Gyllenstiernsgatan 4 på Östermalm, ägd av GA-fastigheter, före sprängdådet den 13 januari.

 

 

Bostadshuset på Gyllenstiernsgatan 4 på Östermalm som sprängdes var en knutpunkt för narkotikahandel, hävdar källor till Expressen.

En man i 35-årsåldern har begärts häktad på sannolika skäl misstänkt för sprängdådet på Infanteristen 9 på Gyllenstiernsgatan 4, ägd av GA-fastigheter med vd Maria Atmer. Nu uppger Expressen att bostadshuset sedan länge har använts som knarkcentral för narkotikahandel i Stockholms innerstad.
Och i narkotikasammanhang har bostadshuset på den fashionabla adressen på ”öfvre” Östermalm varit välkänt långt innan sprängladdningen exploderade där den 13 januari. Enligt tidningens uppgifter har ett nätverk använt adressen för sina affärer när personerna sålt narkotika till ”lyxkunder” på exklusiva adresser.

– Jag minns det så tydligt för det var ett så sjukt upplägg. Jag fick en portkod, gick in och ner i källaren där någon gjort en drop off, lagt grejerna där. Det var något obehagligt över det hela så jag köpte bara där en gång, säger en anonym person som själv köpt narkotika på adressen, till Expressen.