26 februari 2020
tisdag, 21 januari 2020 12:34

Nya aktörer skapar 12.000 kvm på Fleminggatan 20

Skrivet av 

 

 

Cushman & Wakefield har fått det exklusiva uthyrningsuppdraget om 12.000 kvm av ägaren till Brädstapeln 13 på Fleminggatan 20 som är Europa Capital via NCAP – Nordic Investment & Capital Partners.


 

– I en tid med rekordlåga vakanser och högt ställda förväntningar lanserar vi Fleminggatan 20 med 12.000 kvadratmeter prime office i attraktivt läge, säger Håkan Klinterhäll på Cushman & Wakefield som fått det exklusiva uthyrningsuppdraget av fastighetens ägare, NCAP – Nordic Investment & Capital Partners.

Kvarteren i korsningen Fleminggatan/Scheelegatan har redan börjat sin förvandling till att bli en pulserande knutpunkt med nyöppnat SATS, ICA och Systembolag. Nu totalrenoveras Anders Tengboms nybrutalistiska flaggskepp på Fleminggatan 20 till att bli Kungsholmens mest attraktiva kontorshus. Genom etableringen kommer Kungsholmen att knytas ihop med och förlänga Stockholms Central Business District på allvar.

Klart för inflyttning hösten 2020

Fastigheten består av sex kontorsvåningar om vardera 1.700 kvadratmeter som kommer att renoveras till toppstandard enligt alla moderna krav. Därutöver finns lokaler i markplan som kan utvecklas till restaurang, reception och andra publika ytor.

Alessandro Cardinale
är grundare och arkitekt på Studio Stockholm, Han säger:

– Vi drivs av utvecklingen och ser att både byggnaden, parken och platsen har mycket unika och efterfrågade kvaliteter. Med våra högt ställda ambitioner kommer Fleminggatan 20 bli stället att vara på. Det är urbant, modernt och kaxigt, och samtidigt högfunktionellt. En unik möjlighet!

I bottenplanet planeras för restauranger och annan utåtriktad verksamhet. Framför huset finns en Pocket Park där arkitekturen med grönska, skulpturer, vatten och tegel för tankarna till Louisiana i Danmark. En attraktiv oas för tanke och reflektion mitt i stadens puls. Det är också nära till grönytor och löpspår utmed Klara Sjö.

Brädstapeln 13 ägs av Europa Capital via Nordic Investment & Capital Partners. Europa Capitals ägs av Rockefeller Group som i sin tur ingår i japanska Mitsubishi Estate.

 

John Routledge, Partner på  NCAP – Nordic Investment & Capital Partners, säger:
– Det här är en oerhört viktig satsning för oss. Tillsammans med våra investerare har vi bred erfarenhet av att renovera och förädla kontorsfastigheter över hela Europa. Vi ser en oerhörd potential i läget, ett ”Extended CBD” med närhet till Centralstationen, Cityterminalen, World Trade Center, Arlanda Express, Waterfront och Stadshuset. Vi ser fram emot genomföra vår affärsplan för Fleminggatan 20 tillsammans med det team vi engagerat för projektet och skapa en produkt av hög kvalitet.

– Produkten, läget och tajmingen är spot on, avslutar Håkan Klinterhäll på Cushman & Wakefield. Det här kommer bli mycket attraktivt i hyresmarknaden.