26 februari 2020
fredag, 17 januari 2020 13:22

Cederhusen – Hagastadens största kvarter i trä

Skrivet av 

 

 

Cederhusen blir de första flerbostadshusen i trä som byggs i Stockholms innerstan i modern tid.

 


Ett vardagsrum i Cederhusen som ska få lägenheter mellan 25-202 kvm.

 

 


Cederhusen, som blir 10-13 våningar höga och byggs ovanpå tunnlarna för E4/E20, kommer att få takterrasser.

 

 

 

Cederhusen kommer att bli Sveriges största bostadskvarter som är byggt i massivträ och den 19 januari påbörjas försäljningen av bostäderna. Projektet, ägt av Folkhem, ett bolag som ägs gemensamt av Rikshem och Veidekke, består av fyra unika bostadshus som byggs i den nya stadsdelen Hagastaden, mellan Solna och Vasastan i Stockholm. Intresset för de 234 lägenheterna har varit stort sedan start och hundratals personer har anmält intresse för att köpa en bostad i Cederhusen. Lägenheterna säljs från 2,25 Mkr för en etta och lägenheterna har en boyta om 25-202 kvm som fördelas på 1-8 rum och kök. Nu är det säljstart för 60 av de 234 bostadsrätterna. Beräknad inflyttning beräknas till kvartal 1 år 2022.

– Det är fantastiskt att se det stora intresset för Cederhusen. Det har överträffat alla våra förväntningar och det är ett viktigt erkännande för projektet som helhet. Det är många som har sett fram emot säljstarten av bostäderna i Cederhusen och det känns väldigt kul att vi nu påbörjar försäljningen, säger Cecilia Seavers, affärschef, Folkhem

Projektet är unikt på många sätt och Cederhusen blir de första flerbostadshusen i trä som byggs i Stockholms innerstan i modern tid. Husen är ritade av General Architecture och arkitekturen symboliserar en modern tolkning av den klassiska stenstadens detaljer men i detta fall utförda i trä. Cederhusen blir 10-13 våningar höga och de byggs ovanpå tunnlarna för E4/E20.

– Cederhusen kommer att bli ett nytt landmärke i Stockholm och vi är övertygade om att den vackra arkitekturen är något som många kommer att uppskatta. Det faktum att husen byggs i massivt trä gör det till något alldeles unikt. Vi ser verkligen fram emot att förverkliga projektet, säger Cecilia Seavers.

Cederhusen byggs vid korsningen Hälsingegatan och Hagaesplanaden, intill den nya Norra Stationsparken och den planerade nya tunnelbaneuppgången vid Hagaplan. De första lägenheterna i projektet beräknas vara färdigbyggda i slutet av 2021 och i samband med detta väntas även de första hushållen flytta in i sina nya bostäder.

– Det här är första gången i modern tid som man har möjligheten att välja en bostad i Stockholms innerstad som är uppförd helt i massivträ. De som väljer att köpa en lägenhet i Cederhusen bidrar direkt till att vår moderna stad byggs av naturliga material med ett kraftigt reducerat koldioxidavtryck, säger Anna Ervast Öberg, ansvarig för projektutveckling Cederhusen