28 januari 2020
måndag, 13 januari 2020 13:20

Catarina Molén-Runnäs, chef för NCC Building Nordics

Skrivet av 

 

 

 

 

Rekryteringen av Catarina Molén-Runnäs (bilden) innebär att hon nu är chef för nya affärsområdet NCC Building Nordics. Hon ersätter Klaus Kaae och Molén-Runnäs leder nu NCC: s nordiska byggverksamhet i Danmark, Finland och Norge.

Catarina Molén-Runnäs började sin yrkeskarriär för tio år i NCC i Sverige. Hon kommer senast från Nordic Choice Hotels, där hon har varit Chief Property Officer och CEO för Nordic Property Management i sex år.

Hon har lett mer än 200 projekt över hela Norden och hon är därför väl bekant med den nordiska byggbranschen. NCC Building Nordics består av NCCs byggverksamhet i Finland, Danmark och Norge.

Sedan tillkännagivandet av ledarskiftet i september har hon förberett sig för befattningen genom att träffa ett antal anställda i NCC.

– Jag är väldigt nöjd med de många bra konversationer jag har haft. Energin är hög och jag ser bra tillväxtmöjligheter för vår verksamhet under de kommande åren. Vi har en stor potential i alla tre länder, säger Catarina Molén-Runnäs.

Catarina Molén-Runnäs ersätter Klaus Kaae, som har varit på NCC i 34 år. Klaus Kaae har beslutat att avgå från sin operativa roll, men kommer att fortsätta som seniorrådgivare på NCC.

 

Catarina Molén-Runnäs är civilingenjör från Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm.