28 januari 2020
fredag, 06 december 2019 12:53

Wallenstam bygger 161 hyresrätter i Uppsala

Skrivet av 

 

Illustration över Wallenstams nu påbörjade nyproduktion för Flanören 2  i Uppsala Rosendal. Bild: Jägnefält Milton AB

 

Under fredagen startade Wallenstam symboliskt byggnationen av 161 nya hyresrätter i Rosendal, Uppsala. Tillsammans med Erik Pelling, kommunstyrelsens ordförande i Uppsala satte vd Hans Wallenstam spaden i marken för att påbörja byggnationen. Projektet som namnges Flanören byggs i ett av Rosendals mest centrala lägen intill Torgny Segerstedts allé, i anslutning till det framtida Rosendals Torg.

– Vi ser fram emot att fortsätta bidra till fler nya hem i Uppsala och har idag cirka 550 färdigställda lägenheter här samt pågående projekt och ett lokalt kontor på där vi kan möta våra hyresgäster. Flanören är vårt tredje nyproduktionsprojekt i just Rosendal, ett attraktivt område som erbjuder en härlig mix av bostäder, handel, service och närhet till park- och naturområden, säger Hans Wallenstam, vd för Wallenstam.

Wallenstams 161 nya hyreslägenheter fördelas i tre byggnader på sex, åtta och tio våningar, där de två högre byggnaderna binds samman i entréplan. Fasaderna får en stadsmässig karaktär med återkommande detaljer i en materialpalett av puts, kakel, sten och målad metall. På innergården skapas en avkopplande, grön miljö för umgänge med både grannar och vänner.

– Rosendal är en unik stadsdel med blandad bebyggelse och olika upplåtelseformer. Det här innebär startskottet för den tredje etappen och Wallenstams bostäder kommer vara ett viktigt tillskott i området, säger Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande i Uppsala.

Wallenstam har varit verksamt i Uppsala sedan år 2014 och anslöt sig år 2016 till Uppsala Bostadsförmedling som förmedlar hälften av de nyproducerade lägenheterna. Andra hälften förmedlas via Wallenstams egen kö.

Rosendalsfältet har historiskt varit både militärt ett övningsområde och en golfbana, men idag är området en växande och omtyckt stadsdel i Uppsala. Utöver att bygga nya bostäder i Rosendal har Wallenstam även bidragit till nya hem i Gränby samt Östra Sala backe i Uppsala.