Skriv ut denna sida
tisdag, 19 november 2019 13:03

Ottofamiljen köper del av Ruby Hotels

Skrivet av 

 

Ruby Hotels öppnar sitt första nordiska hotell med 142 rum i centrala Helsingfors under våren 2021. Hotellet byggs i en 1800-tals fastighet där bland annat den finske nationalpoeten Johan Ludvig Runeberg har bott. Ruby Hotels satsar på sitt koncept Lean Luxury.

 


Den inflytelserika, Hamburgbaserade Ottofamiljen har köpt 25 procent av hotellgruppen Ruby Hotels, med huvudkontor i München. Uppköpet sker i samband med en kapitalökning.

 

Ruby Hotels grundades 2013 och består av sju hotell, med ytterligare tio under uppbyggnad – bland annat gruppens första nordiska hotell som öppnar i centrala Helsingfors 2021. Alla hotell har samma så kallade koncept med Lean Luxury där överflödiga aspekter tas bort för att Ruby ska kunna erbjuda ett perfekt läge, möbler av hög kvalitet och en vacker design till ett överkomligt pris.


– ECE Group är redan idag bland de tre största hotellutvecklarna i Tyskland, Österrike och Schweiz. Genom att kombinera Ruby Hotels erfarenhet av att driva hotell och våra kompetenser inom utveckling, är vi i en fantastisk position att stärka våra hotellinvesteringar ytterligare, säger Alexander Otto, direktör på ECE, som ägs av Ottofamiljen.


ECE driver 195 shoppingcentrum i elva länder och förvaltar 3.100 hotellrum, fler än 2.900 lägenheter och ett omfattande antal lagerfastigheter..


– Det här partnerskapet ger Ruby Hotels tillgång till ECE Groups utvecklingsexpertis och paneuropeiska nätverk. Med utgångspunkt i ett flexibelt koncept för rumsinredning och byggnadsdesign ser vi stora möjligheter för att expandera eller utveckla detaljhandelsområden i innerstadsområden, säger Michael Struck, direktör på Ruby Hotels.


Exempelvis har ECE lyckats säkra Ruby Hotels som hyresgäst av ett tidigare kontor i shoppingcentrumet Kö Galerie Düsseldorf. ECE planerar också ett konferenshotell och ett long stay-koncept för Marriott-gruppen i Hamburgs HafenCity-område.


Senaste från Redaktionen