Skriv ut denna sida
tisdag, 19 november 2019 12:35

Johanna Ode, ny bostadspolitisk expert på Riksbyggen

Skrivet av 

 
Rekryteringen av Johanna Ode (bilden) innebär att hon från den 1 mars 2020 blir ny bostadspolitisk expert och verksamhetsutvecklare med fokus på att utveckla Riksbyggens kvalitetskrav i förhållande till nya byggregler. Johanna Ode kommer närmast från arbetet som kanslichef i Kommittén för modernare byggregler.

– Jag ser oerhört mycket fram emot att få lära känna Riksbyggens verksamhet och medarbetare. Riksbyggens affärsmässiga grund i kombination med tydlig värderingsstyrning och stark hållbarhetsprofil lockar. I denna dubbla roll får jag chansen att nyttja bredden i min erfarenhet och samtidigt lära nytt, det känns väldigt spännande, säger Johanna Ode.

Idag arbetar Johanna Ode som kanslichef i Kommittén för modernare byggregler. Kommittén ser på regeringens uppdrag över byggreglerna och kontrollen av byggandet och presenterar sina förslag i december.

Tidigare har hon bland annat varit internationellt ansvarig på Sveriges Allmännytta och ordförande för Housing Europes bygg- och energikommitté. Hon har också erfarenhet från Regeringskansliet, Naturvårdsverket samt kommunal verksamhet och är i grunden utbildad statsvetare.

– Det ska bli spännande att utveckla de krav vi ska ställa på Riksbyggens bostäder, utöver lagkraven. Eftersom utgångspunkten för Riksbyggens verksamhet är att utveckla bostäder och boendemiljöer med stark hållbarhetsprofil är det angeläget att också vara drivande i att säkerställa företagets intressen både nationellt och i EU, säger Johanna Ode.

Senaste från Redaktionen