Skriv ut denna sida
torsdag, 14 november 2019 12:39

Martin Morén blir ny HR-chef på White

Skrivet av 

 
Rekryteringen av Martin Morén (bilden) innebär att blir ny HR-chef  på White arkitekter. Han kommer närmast från det globala medtech-företaget Vitrolife. Han har en magisterexamen i arbets- och organisationspsykologi från Göteborgs universitet och han har lång erfarenhet av arbete med HR-strategier, internationella processer och organisationsutveckling.


– Jag lockas av Whites värdedrivna organisation där medarbetarna brinner för en hållbar samhällsutveckling. Det är en spännande utmaning för mig att arbeta med sociala, ekonomiska och miljömässiga aspekter av hållbart samhällsbyggande, säger Martin Morén, ny HR-chef för White arkitekter.

Martin Morén efterträder Heléne Bengtsson som har lämnat White för att övergå i egen verksamhet. Som HR-chef kommer han att ansvara för en avdelning med fem medarbetare och ingå i företagsledningen.

– Hos White är det tydligt att människan utgör kärnan i verksamheten. Hälsosamma och inkluderande värderingar är en förutsättning för framgångsrik verksamhet och det ser jag fram emot att få vara med och bidra till. En hållbar arbetsmiljö för samhällsbyggarna gynnar både medborgare och samhället, säger Martin Morén.

Whites vd Alexandra Hagen ser fram emot samarbetet. Hon säger:
– Vi arbetar med komplex arkitektur, design och samhällsbyggnad i en internationell kontext. Det kräver att vi är skickliga på att samarbeta över gränser inom och utanför företaget. Vi har ett fokus på att utveckla vår kultur av utforskande och samverkan för att stärka vår kreativitet och vår konkurrenskraft. Att vi växer internationellt gör att vi måste bli ännu bättre på att förstå och dra nytta av nya perspektiv, Martin Morén kommer nu att bidra med värdefulla erfarenheter i det arbetet.

 

Martin Morén tillträder som HR-chef för White Arkitekter den 20 januari 2020.

White är ett av Skandinaviens ledande arkitektkontor och det tredje största i Europa med cirka 800 medarbetare på 13 kontor i Sverige, Danmark, Norge och England.

Senaste från Redaktionen