24 januari 2020
måndag, 04 november 2019 14:55

Ann Söderström blir ny vd för Ekerö Bostäder

Skrivet av 

 


 

 

Styrelsen för Ekerö Bostäder AB har utsett Ann Söderström (bilden) till ny vd. Hon kommer närmast från Roslagsbostäder AB där hon varit vd sedan 2017.

– Vi är mycket nöjda med rekryteringen av Ann, hon har lång och gedigen erfarenhet från kommunala bostadsbolag. I henne får vi in en stark kraft med fokus på verksamhetsutveckling, samverkan, gott ledarskap och förmåga att styra och leda i tillväxt, säger Ingemar Hertz, styrelseordförande i Ekerö Bostäder AB


Ann Söderström har en bakgrund inom kommunal verksamhet och lång erfarenhet av uppdraget som vd för kommunala bostadsbolag. Innan Roslagsbostäder var hon vd för AB Nykvarnsbostäder under fem år, och hon har även varit kommunstyrelsens ordförande och kommunalråd i Nykvarns kommun mellan 2007 och 2011. Hon är civilekonom med inriktning på företagsekonomi och logistik.

– Jag är mycket glad över att få uppgiften att fortsätta bygga Ekerö Bostäder AB. Jag ser fram emot att få utveckla verksamheten och tillsammans med medarbetarna lägga en strategi som skapar förutsättningar för lönsam tillväxt, säger Ann Söderström.

Även kommunstyrelsens ordförande Adam Reuterskiöld (M) är mycket nöjd. Han säger:
– Jag ser fram emot att få välkomna Ann Söderström till Ekerö i rollen som vd för Ekerö Bostäder AB. Ann har både erfarenhet av och kunskap om utvecklingsarbete i kommuner och kommunala bostadsbolag som växer varsamt och långsiktigt hållbart.

Ann Söderström tillträder som vd för Ekerö Bostäder den 2 maj 2020.