19 november 2019
måndag, 21 oktober 2019 10:08

Wilfast och NRP köper i Arlanda och Örebro

Skrivet av 

 

Mattias Wilson, vd för Wilfast.

 


 

 

 


Wilfast och NRP köper en logistikfastighet i Örebro om 10.000 kvm (bilden) och en logistikfastighet i Arlandastad om drygt 25.000 kvm, för totalt drygt 1 Mdr kr.


Fastighetsbolaget Wilfast har, tillsammans med det norska investmentbolaget Ness, Risan & Partners (NRP), förvärvat två logistikfastigheter om totalt cirka 25.000 kvm uthyrningsbar yta. Den ena fastigheten ligger i Arlanda Stad och är drygt 14.000 kvm  och den andra ligger i Örebro och är 10.000 kvm. Det betyder att Wilfast och Ness, Risan & Partners genomför fastighetstransaktioner överstigande 1 Mdr kr i Örebro och Arlandastad.

 

– De båda fastigheterna är i princip nybyggda och moderna logistikfastigheter med strategiskt bra lägen för att bedriva en rationell och effektiv verksamhet, säger Mattias Wilson, vd för Wilfast.

Wilfast har haft ett nära samarbete med Ness, Risan & Partners sedan år 2001 och sedan dess har parterna tillsammans genomfört fastighetsaffärer på närmare 30 Mdr kr.


– De båda köpen kännetecknas av Wilfast och NRPs affärsidé att förvärva och förvalta moderna logistikfastigheter med stora och starka hyresgäster med långa hyresavtal. Där vi tillsammans med våra hyresgäster fortsätter att utveckla fastigheterna för att skapa värden till nytta för alla inblandade parter, säger Mattias Wilson.

 

Förutom att vara medinvesterare i projekten har Wilfast även varit ansvarig för DD-processen inför de båda förvärven.

Samtidigt avyttras tre industrifastigheter i Nässjö om sammanlagt cirka 70.000 kvadratmeter till Swedish Logistic Property (SLP). Vidare har en större industrifastighet i Göteborg om cirka 25 000 kvadratmeter sålts till Arctic Securities. Även dessa projekt har genomförts tillsammans med Ness, Risan & Partners.

– Det är alla fastigheter som vi har förvaltat och utvecklat under många år, och det kändes som ett bra tillfälle att avyttra dessa till någon som ser nya möjligheter att utveckla fastigheterna ytterligare, säger Mattias Wilson.

De nyligen genomförda transaktionerna motsvarar ett sammanlagt värde som överstiger en miljard kronor. Wilfast och NRP befäster därmed sin ställning som en av de större och mer aktiva aktörerna på den skandinaviska transaktionsmarknaden för logistikfastigheter.

– Vi är aktiva och ser oss om efter nya intressanta affärsmöjligheter i vårt huvudsakliga affärsområde, det vill säga kommersiella fastigheter inom lager, logistik, industri i Norden. Innan jul hoppas jag att Wilfast och NRP kan offentliggöra ytterligare en stor fastighetsaffär, tillägger Mattias Wilson.