19 november 2019
fredag, 18 oktober 2019 15:55

Niam blir kund hos Cobblestone

Skrivet av 

 

Copenhagen Towers North Tower är en byggnad som ligger i Ørestad på Vestamager i Köpenhamn. Byggnaden är en del av Köpenhamns tornkomplex, som sträcker sig från Øresunds motorväg i norr till Hannemanns Allé i söder och färdigställdes i februari 2016. Tornhuset ritades av arkitektfirman Foster & Partners och är precis som Crowne Plaza Copenhagen Towers cirka 85 meter högt och North Tower är integrerad med hotellbyggnaden via ett 1.400 kvm stort atrium på bottenvåningen.


I kölvattnet av Niams stora förvärv av Copenhagen Towers i Ørestad blir den svenska fastighetsköparen nu kund av Cobblestone.

I september köpte Niam för 2,3 Mdr kr en av Danmarks mest prestigefyllda adresser, nämligen Copenhagen Towers i Ørestad. Se länk.

Danska Cobblestone säger nu i ett pressmeddelande att företaget fortsätter att förvalta Copenhagen Towers för de nya ägarna Niam.

 

– Vi har varit med nästan från början och har en nära kunskap om fastigheten. Copenhagen Towers är en komplex och spännande egendom där vi kan kombinera våra specialkompetenser inom Hotel Asset Management och allmän fastighetsförvaltning. Det är en signaturegenskap med ett ikoniskt märke som alla känner till. Det är därför vi är oerhört glada att hålla fastigheten i vår förvaltningsportfölj, säger Cobblestone vd Rasmus Juul-Nyholm.

 

Copenhagen Towers, som innehåller både Crown Plaza Hotel och en mängd servicekontor och konferenslokaler av hög kvalitet, öppnade 2009 som Danmarks första CO2-neutrala hotell.

Därefter har företaget Solstra vidareutvecklat fastigheten så att den idag står som en hållbar milstolpe på den danska fastighetsmarknaden. På webbplatsen marknadsförs tornen som ”Danmarks mest hållbara adress”, och det är inte varm luft, menar Rasmus Juul-Nyholm.

– Copenhagen Towers är en tredje generationens hotellbyggnad med ett framtidsinriktat fokus på hållbarhet. Ursprungligen stod en tom egendom på platsen, men idag är den nästan full och går nu in i en ny fas med Niam. Det har varit en spännande och lärorik resa med Solstra, som har utvecklat fastigheten för vad den är idag, tillägger Rasmus Juul-Nyholm.

Danska Cobblerstone, grundat år 2003, har ett team med cirka 150 fastighetsförvaltare som hanterar alla typer av fastigheter: Förvaltningsbolaget  har speciella kompetenser inom detaljhandels- och fastighetsutvecklingsprojekt.