19 november 2019
tisdag, 15 oktober 2019 12:26

NCC flyttar till Gårda i Göteborg

Skrivet av 

 

 

Kineum kommer att omfatta en ny byggnad vid Ullevimotet om 26.000 kvm fördelat på 27 våningar, som byggs samman med en befintlig byggnad om 16.000 kvm. Projektet ska färdigställas under år 2022.


I Kineum, det framtida navet i Gårda, kan nu Platzer presentera NCC som ny hyresgäst. NCC kommer att flytta sitt Göteborgskontor till den nya byggnaden och blir därmed granne med ESS Groups nyskapande hotellkoncept. Kineum blir en hybrid, där kontor och hotell integreras till en pulserande helhet. En plats som sjuder av liv.


– Vi väljer Gårda. Kineum blir helt unikt i sitt slag, vi vill ge våra anställda möjligheten att ta del av atmosfären och bli en del av Kineum-familjen. Vi är övertygade om att vårt nya kontor kommer att vara utvecklande och inspirerande för vår organisation och göra oss mer effektiva och attraktiva som arbetsgivare, säger Fredrik Johansson, kontorschef NCC i Göteborg.

– Kineum blir ett välkomnande nav i Gårda, som ska bidra med dynamik, rörelse och kreativitet i hela stadsdelen. Med ESS Group starka hotellkoncept i byggnaden skapar vi en attraktiv plats som kommer locka fler framåtblickande och nytänkande hyresgäster. Det känns väldigt kul att idag kunna kommunicera att det är vår partner i projektet NCC som är den andra stora hyresgästen efter ESS Group i den nya byggnaden i Kineum , säger P-G Persson, vd för Platzer.

Gårda är ett expansivt utvecklingsområde ett stenkast från Göteborgs centrum. Området ligger strategiskt väl till för både när- och långpendlare med kollektivtrafik, cykel eller bil. När nu NCC så väl som hotelloperatören ESS Group är klara som hyresgäster återstår det att fylla sju av de 27 våningsplanen, våning 19-25.

Som NCC tidigare har kommunicerat genomförs projektet gemensamt av NCC och Platzer i ett bolag som ägs 50/50 av parterna. Platzer kommer förvärva NCC:s andel då projektet är färdigställt. Projektet uppskattas till ett totalt fastighetsvärde på drygt 2,3 Mdr kr.

Kineum kommer att omfatta en ny byggnad vid Ullevimotet om 26.000 kvm fördelat på 27 våningar, som byggs samman med en befintlig byggnad om 16.000 kvm. Projektet byggstartade under Q4 2018 och det ska färdigställas under år 2022.