18 januari 2020
torsdag, 19 september 2019 16:08

Veidekke och OBOS bygger stort i Oslo

Skrivet av 

 

På Middelthunet på Majorstua i Oslo ersätts Nordeas gamla huvudkontor med bostäder i tre byggnader om 10, 12 respektive 14 våningar över ett parkeringsgarage om totalt 45.500 kvm


Veidekke har tecknat ett kontrakt med M17 Utvikling AS (ägt till hälften var av OBOS och Veidekke Eiendom) för att bygga bostadsprojektet Middelthunet med 329 lägenheter på Majorstua i Oslo. Uppdraget är värt drygt 1 miljard norska kronor exkl. moms. Under fem månader såldes bostäder för 1,6 miljarder norska kronor i projektet.


– Det har varit ett enormt intresse för hemmen. Under det första försäljningsskedet såldes 42 av 46 lägenheter inom en och en halv timme, och på det andra skedet såldes allt på en timme. Status är att 185 av 235 har nu sålts. Även om 94 bostäder i den sista byggnaden inte kommer att säljas före nyåret, börjar vi nu byggandet av hela projektet nu, säger OBOS verkställande direktör för bostadsutveckling, Arne Baumann.

På Middelthunet ersätts Nordeas gamla huvudkontor med bostäder som ger ljus till fönstren och livet på gatorna även efter kontorstid. Detta kommer att vara en topp modern och attraktiv livsmiljö med stora utomhusområden och en mängd olika möjligheter.

– Vi är stolta över projektet som vi har utvecklat i nära och bra samarbete med OBOS från den tid då vi köpte platsen tillsammans 2011. Detta är det största byggkontraktet för ett bostadsprojekt i Veidekkes historia, och det är såvitt vi vet också Norges största. Vi ser fram emot att äntligen komma igång med byggandet, säger Jimmy Bengtsson, vd för Veidekke.

Projektet Middelthunet består av tre byggnader om 10, 12 respektive 14 våningar över ett parkeringsgarage om totalt 45.500 kvm BTA inklusive en förskola. De 329 lägenheterna har hög standard och kvalitet och varierar i storlek från 43 kvm till 390 kvm. Husen har ett attraktivt läge vid Frogner Park, nära butiker, kultur, och restauranger.