18 oktober 2019
torsdag, 05 september 2019 12:43

AMF hyr ut 1.850 kvm i Södra stationsområdet

Skrivet av 

 

Stockholmsverken ligger på Rosenlundsgatan i Södra stationsområdet.

 


AMF Fastigheter har hyrt ut till Rights and Brands, Trossa och Sentor i Södra stationsområdet, vid Rosenlundsgatan. Totalt kommer företagen att hyra cirka 1.850 kvm i Stockholmsverken och Tobaksmonopolet.

 

Rights and Brands, som hyr 450 kvm i Stockholmsverken, arbetar med varumärken som Mumin, Carl Larsson, Stig Lindberg och med Tove Jansson och ett flertal andra nordiska författare.

 

Trossa är verksamma inom hållbar verksamhetsutveckling och arbetar bland annat med möbel- och textilbranschen. Bolaget kommer att hyra cirka 400 kvm i Tobaksmonopolet, i Stockholm Design District.

 

Sentor är cybersäkerhetsföretag som arbetar med att skydda digitala funktioner och organisationers affärsverksamhet. Bolaget hyr cirka 1.000 km i Tobaksmonopolet.

 

– Jag är väldigt stolt över att vi lyckats attrahera en så bred och spännande blandning av företag till Södra stationsområdet. Vi vill skapa en plats där människor och företag kan växa med sina idéer och Sentor, Rights and Brands och Trossa representerar just det. Tillsammans med deras många spännande grannar kommer de att bidra till en stark och kreativ puls i området, säger Per Helgesson, marknadsområdeschef för Södermalm.

 

Sentor, Trossa och Rights and Brands kommer att flytta in till Stockholmsverken och Tobaksmonopolet under december 2019.