18 oktober 2019
torsdag, 05 september 2019 12:09

CapMan köper av KLP i Oslo

Skrivet av 

 

Fastigheten Brynsalléen 2, i Helsfyr/Bryn, utanför Oslo, som omfattar 17.600 kvm i 10 våningar, uppfördes år 1999.

 

 

Fonden CapMan Nordic Real Estate II har förvärvat Brynsalléen 2, en kontorsfastighet belägen i Helsfyr/Bryn, utanför Oslo.

 

Fastigheten Brynsalléen 2, omfattande 17.600 kvm i 10 våningar, uppfördes år 1999. Den är fullt uthyrd till Atea, ett IT-företag, som dock flyttar från fastigheten år 2020. Säljare är det norska pensions- och försäkringsbolaget KLP, Kommunal Landspensjonskasse. Köpeskillingen har inte publicerats.

 

– Vi är mycket glada över köpet av denna fastighet. Hela området Helsfyr/Bryn genomgår en betydande utveckling och vi ser en utmärkt möjlighet att tillföra värde genom att uppgradera fastigheten för nya hyresgäster efter att Atea har flyttat, säger Magnus Berglund, investeringschef på CapMan Real Estate.

Förvärvet av Brynsalléen 2 är det fjortonde som fonden Nordic Real Estate II har genomfört sedan år 2017 och till ett totalbelopp om 425 MEUR. Fonden fokuserar främst på att investera i kontors-, detaljhandels- och bostadsfastigheter i etablerade ytterstadsmarknader i stora nordiska städer.

 

CapMan Real Estate har 38 medarbetare inom kapital- och fastighetsförvaltning. CapMan förvaltar fastigheter till ett värde om 2,5 miljarder euro. CapMan har kontor i Helsingfors, Stockholm, Köpenhamn, London, Luxemburg och Moskva.