1 juni 2020
onsdag, 04 september 2019 09:19

Wihlborgs bygger anläggning åt Veho Bil

Skrivet av 

 

Fastigheten Sunnanå 12:54 på Stora Bernstorp i utkanten av Malmö, ska byggas om av Wihlborgs till en ny anläggning för service och försäljning för Veho Bil. Fotograf: Wennström & Lundquist arkitekter

 


Wihlborgs har tecknat avtal med Veho Bil Sverige AB om att bygga en ny bilanläggning på Stora Bernstorp i utkanten av Malmö.Veho Bil är Nordens största återförsäljare av Mercedes-Benz. Anläggningen som Wihlborgs nu ska bygga blir Veho Bils första i Skåne och ska användas för försäljning och service av lastbilar och bussar. Wihlborgs färdigställde 2018 en liknande anläggning till tyska MAN i samma område.


Den nya anläggningen omfattar 2.950 kvm och byggs på fastigheten Sunnanå 12:54. Veho Bil kommer att hyra lokalerna tillsammans med 14.600 kvm tomtyta på ett 15-årigt hyresavtal. Investeringen uppgår till 87 Mkr och avkastningen beräknas till 7 procent. Byggnaden kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad Silver och inkluderar också en solcellsanläggning. Entreprenör är Servicekuben och byggstart sker inom kort. Inflyttning planeras till hösten/vintern 2020/2021.

 

– Stora Bernstorp har ett utmärkt läge för verksamheter som behöver snabb access till de stora transportlederna. Vi uppskattar att Veho Bil är en långsiktig aktör och är förstås glada att kunna hjälpa dem att skapa ett nytt toppmodernt servicecenter. Wihlborgs har stort fokus på hållbarhet och därför är det extra glädjande att vi och Veho Bil delar ambitionen att skapa en så energieffektiv byggnad som möjligt, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs Fastigheter.

 

– Veho Bil är sedan 2013 exklusiv återförsäljare för Mercedes och har under de senaste åren expanderat och stärkt sin position inom Mercedes lastbilar. När sedan möjligheten kom att expandera i södra Sverige så var vi inte sena med att visa vårt intresse. Mercedes hade redan kommit långt i sina planer tillsammans med Wihlborgs så vi tog vid där de tidigare diskussioner avslutats. Vi och våra kunder ser verkligen fram emot att komma till en helt ny anläggning anpassad för lastbilsbehov, säger Metin Basberber, vd för Veho Bil Sverige AB.