29 maj 2020
tisdag, 03 september 2019 12:56

Per Sundequist lämnar NCC för SBB

Skrivet av 

 


 

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden, SBB, fortsätter att stärka den västsvenska organisationen och rekryterar Per Sundequist (bilden) som ny regionchef från mitten av november.

 

Per Sundequist kommer närmast från NCC Property Development med ansvar för större projekt i Göteborg och har fastighetserfarenhet från Skandia Fastigheter, HSB och Götenehus. Han har även bedrivit egen verksamhet inom fastighetsförvaltning och han har varit regionchef i Västsvenska Handelskammaren.

 

– Vi är mycket glada att Per vill ansluta till oss på SBB då vi ser att Västsverige kommer spela stor roll för vår fortsatta utveckling, säger Fredrik Holm, förvaltningschef i SBB.

 

Per Sundequist har en gedigen och dokumenterad erfarenhet av att leda organisationer med goda resultat. SBB ser västra Sverige som en viktig tillväxtmarknad där potentialen är stor inom bolagets segment av bostäder och samhällsfastigheter.

 

– Jag har länge tittat på SBB:s utveckling och varit imponerad av den tillväxttakt bolaget har med säkra investeringar. Jag kommer att bidra till att utveckla verksamheten i Väst och ser fram emot att börja arbeta under hösten, säger Per Sundequist.

 

Jonny Göthberg verkar som t.f. regionchef i Väst fram till dess att Per Sundequist börjar som regionchef i mitten av november.