1 juni 2020
tisdag, 03 september 2019 10:43

Elite Alfred Berg säljer i Helsingfors

Skrivet av 

 

Pitäjänmäki Health Center är ett stadshälsocenter i Helsingfors som nu uppgraderas.


 


Elite Alfred Bergs fastighetsfond har sålt en vårdfastighet till eQ Care och dess särskilda investeringsfond. Den sålda vårdfastigheten, omfattande 10.000 kvm, ligger i Helsingsfors på adressen Konalantie 6-8. Fastigheten har genomgått en större uppgradering för vård- och kommersiell verksamhet.

Fastighetens nuvarande hyresgäster är Helsingfors stads hälsostation, den privata vårdoperatören Mehiläinens samt en K-Market livsmedelsbutik. Under våren 2020 kommer lokaler hyras ut till en annan vårdoperatör samt till ett privat daghem. Reforma Property Development Oy var ansvarig för projektledningen och den kommersiella utvecklingen av fastigheten.

– Vår fond har genomfört flera lönsamma utvecklingsprojekt under senare år, varav projektet för den nu sålda fastigheten är den största. Vi är glada över att denna exceptionellt stora vårdfastighet har fått en långsiktig vårdfokuserad ägare efter ett fyraårigt utvecklingsprojekt, säger Jaakko Ristola, chef för fastighetsinvestering i Elite Alfred Berg.

 

– Den här fastigheten passar oss utmärkt både på grund av dess läge och dess hyresgäster. Elite Alfred Berg har gjort bra arbete med att utveckla fastigheten. eQ Cares särskilda investeringsfonds fokus är långsiktig fastighetsägande, vilket gör att vi kan erbjuda våra hyresgäster lämpliga lokaler och hållbart samarbete, säger Jennifer Eloheimo, investeringschef på eQ Care.

JLL agerade som Elite Alfred Bergs kommersiella rådgivare vid transaktionen. Bird & Bird gav juridisk rådgivning.