13 november 2019
torsdag, 22 augusti 2019 10:13

KlaraBo bygger med investeringsstöd i Skåne

Skrivet av 

 

KlaraBo ska bygga 110 nya klimatsmarta lägenheter i Höganäs och Svalöv. Bilden visar bostäderna i Svalöv.

 

 

 

 

 

Andreas Morfiadakis, vd för KlaraBo.


KlaraBo har beviljats statligt investeringsstöd för nyproduktion av totalt 110 nya klimatsmarta lägenheter i Höganäs och Svalöv har. Investeringsstödet innebär att KlaraBo omgående kan påbörja uppförandet av 56 lägenheter i Höganäs och 54 lägenheter i Svalöv.

 

Fastigheterna är egenutvecklade och mönsterskyddade och inrymmer ytsmarta lägenheter om 1-4 rum och kök på 35-85 kvm. Samtliga lägenheter får antingen balkong, terrass eller uteplats. Hyresgästerna kommer även att erbjudas bilplatser inom fastigheten. Inflyttning planeras under andra kvartalet 2020.

 

– Det är glädjande att kunna meddela byggstart för dessa lägenheter. Investeringsstödet innebär att vi kan producera bostäder till rimliga hyror som är väldigt efterfrågat. KlaraBos fastigheter är mycket energieffektiva vilket håller driftskostnaderna nere. Vid bostadsproduktion eftersträvar vi dessutom att huvudsakligen använda trä då det kräver mindre energi än stål och betong, säger Andreas Morfiadakis, vd för KlaraBo.

– Det är bra att regeringen återtagit investeringsstödet då det gör skillnad för våra hyresgäster. Vår förhoppning är att investeringsstödet blir mer etablerat och att det går att hitta former för en mer långsiktig modell, tillägger Andreas Morfiadakis.


KlaraBo har option på mark som möjliggör uppförande av ytterligare 20 lägenheter i Svalöv. Projektet i Höganäs sker inom ramen för ett så kallat joint venture med Samhällsbyggnadsbolaget.

 

Bostadsföretaget KlaraBo och Samhällsbyggnadsbolaget i Norden (SBB) bildade i december 2018 ett joint venture som förvärvade fastigheter med totalt 1.600 lägenheter på sex orter i Sverige. De förvärvade lägenheterna finns i Bollnäs, Borlänge, Ludvika, Malmö, Smedjebacken och Sundsvall. Se länk.