7 april 2020
onsdag, 21 augusti 2019 18:24

Lennart Mauritzson, ny vd för Backahill

Skrivet av 

 


 

Rekryteringen av Lennart Mauritzson (bilden) till koncernchef och vd i Backahill ska ses som ett led bolagets fortsatta utveckling. Idag innehar Lennart Mauritzson tjänsten som CFO i den börsnoterade koncernen Thule Group. Han har en gedigen utbildning, bland annat en examen inom ekonomi och studier i juridik. Han kommer att tillträda tjänsten senast i februari 2020.

 

Backahills snabba utveckling de senaste åren kräver stort fokus inom valda affärsområden. Ett tydligt nyckeltal är bolagets balansomslutning som nästan dubblerats på fem år. Backahill, med Erik Paulsson som styrelseordförande, visade ett resultat om 449 Mkr år 2018, då bolaget hade ett eget kapital om cirka 6,9 Mdr kr.


– Vi känner stor glädje i att få möjligheten att rekrytera Lennart Mauritzson till ny VD och koncernchef i Backahill AB. Lennart har stor erfarenhet kring bolagsutveckling genom såväl organisk tillväxt som förvärv, säger styrelsen och familjen Paulsson.

 

 

– Jag känner mycket för den lokala närvaron samtidigt som min erfarenhet från större börsnoterade bolag kommer att passa Backahills framtida satsningar på ett bra sätt. Jag ser fram emot ett spännande och utmanande arbete tillsammans med familjen Paulsson, säger Lennart Mauritzson, tillträdande vd och koncernchef för Backahill AB

 

– Rekryteringen av Lennart kommer rätt i tiden då våra satsningar och investeringar blir både fler och är av allt större karaktär. Jag kommer fortsatt ansvara för flera av dessa bolag och projekt. Nu med än större närvaro, säger Anders Nelson, vd för Backahill AB.