7 april 2020
tisdag, 20 augusti 2019 12:08

Britta Blaxhult, ny vd för Selvaag Bolig Sverige

Skrivet av 

 


Noterade Selvaag Boligs nya svenska kontor ska ledas av Britta Blaxhult (bilden), som närmast kommer som mark- och projektförvärvschef på Einar Mattsson Projekt AB, skriver Selvaag Bolig i ett pressmeddelande.

 

Selvaag Bolig har varit närvarande på den svenska marknaden sedan år 2010 genom samarbetsprojekten Svea Serenad, Svea Fanfar och Sädesärlan med Veidekke. Selvaag Boligs nya svenska kontor ska främst skydda Selvaag Boligs ägarintressen i befintliga projekt, men kontoret ska även förvärva nya utvecklingsfastigheter.

 

– Vi är mycket nöjda med att ha Britta Blaxhult i laget. Vi har haft en grundlig rekryteringsprocess och hon är den bästa kandidaten för att leda det nya svenska kontoret. Hon har ett brett nätverk av kontakter och hon har en unik erfarenhet från både offentliga myndigheter och från stora bostadsutvecklare, säger Rolf Thorsen, vd för noterade Selvaag Bolig.

 

– Selvaag Bolig är en långsiktig aktör som lyckas skapa goda och hållbara bo- och stadsmiljöer och företaget har effektiva byggprocesser. Det är spännande att kunna bygga upp den svenska verksamheten, säger Britta Blaxhult.

 

Britta Blaxhult är civilingenjör från KTH.  Han har cirka 30 års erfarenhet i branschen från ledande positioner på NCC, Stockholms stad, Veidekke och Einar Mattsson.

 

Selvaag Bolig ASA har under sin 70-åriga historia byggt med mer än 55.000 bostäder i Norge sedan starten år 1948. Bolaget har byggt framförallt i Stor-Oslo, Bergen, Stavanger, Trondheim och Stockholm. För närvarande uppför Selvaag Bolig cirka 1.500 bostäder.