7 april 2020
måndag, 19 augusti 2019 09:54

SLP köper av Stena för nybygge i Malmö

Skrivet av 

 

SLP har tillträtt en fastighet och tomt i Östra hamnområdet i Malmö med en yta om drygt 27.000 kvm som Stena Fastigheter har sålt.


SLP har förvärvat och tillträtt en fastighet och tomt i Östra hamnområdet i Malmö med en yta om drygt 27.000 kvm. Säljare är Stena Fastigheter. SLP planerar att uppföra en ny logistikfastighet på tomten med inriktning framförallt mot verksamheter inom citylogistik.

 

– Vi får genom förvärvet möjlighet att erbjuda marknaden en ny och modern logistikfastighet på ett mycket attraktivt läge i Malmö, säger Peter Strand som är styrelseordförande i SLP.

 

Malmöbolaget SLP har redan under sina första verksamhetsmånader förvärvat flera fastigheter och har som målsättning att vara ett självklart alternativ för lager- och logistikfastigheter.

 

– Stena Fastigheter fokuserar på utveckling och förvaltning av bostäder och kontor och med en önskan att renodla verksamheten är vi glada över att vi genom snabbt och bra samarbete kunde göra denna affär tillsammans, säger Sofia Granlund på Stena Fastigheter.

 

Malmöbolaget SLP – Swedish Logistic Property – är ett Malmöbaserat fastighetsbolag med fokus på lager- och logistikfastigheter. Bakom bolaget ligger bland annat fastighetsprofilerna Erik Selin, Peter Strand, Mikael Hoffman och Greg Dingizian.