2 juni 2020
torsdag, 08 augusti 2019 10:52

Lindbäcks byggstartar 117 bostadsrätter i Haninge

Skrivet av 

 

Lindbäcks visionsbild för Brf Skogsstjärnan, Vega i Haninge.


Efter några år med en osäker marknad där försäljningen av framförallt bostadsrätter gått från toppnoteringar till att nästan helt stanna upp, säger Lindbäcks nu i ett pressmeddelande att bolaget ser en positiv uppåtgående trend med ökad försäljning och ett ökat intresse från bostadsutvecklare/byggherrar. Nu byggstartar Lindbäcks 117 bostadsrätter i egen regi i kvarteret Skogsstjärnan i Vega, Haninge, som omfattar totalt 117 lägenheter. De nya bostäderna ligger nära ett naturområde och bara några hundra meter från den nya pendeltågstationen. Tillsammans med en variation av yteffektiva lägenheter och rimliga priser konstaterar Lindbäcks att det finns ett nyvaknat intresse från kunderna.

 

– Försäljningen av våra bostadsrätter i egen regi i Vega, Haninge har gått över förväntan. Vi har uppnått säljmålet och produktionen är startad med en planerad inflyttning om redan ett år. Förutom att marknaden generellt känns mer positiv till nyproduktion tror vi att vi hittat ett koncept där vi når en målgrupp som vill bo bra och hållbart till en rimlig kostnad. Det stärker oss i vår övertygelse att det finns en efterfrågan av prisvärda och hållbara lägenheter med rätt läge, även om det inte är mitt i stadskärnan, säger Markus Holmlund, vd för Lindbäcks Boende.

Han fortsätter:

– Efter en mer avvaktande marknad under 2018, gjorde vi en nylansering av projektet efter årsskiftet och märkte direkt att det fanns ett stort intresse för våra bostadsrätter, vi fick många besökare vid våra visningar. En trend som hållit i sig hela våren och sommaren. Lindbäcks bygger i stor utsträckning åt andra byggherrar och i samband med att marknadsläget blev kärvare var det många som pausade sina projekt och projekterade om lägenheterna för att möta marknadens nya krav. De viktiga förändringarna har varit att optimera produkten till mer kostnads- och yteffektiva lösningar.

 

Lindbäcks bygger industriellt producerade flerbostadshus i trä. Företaget har fokus på hög boendekvalitet och genom att samarbeta med några av landets främsta arkitektkontor vill Lindbäcks bygga attraktiva, sunda och funktionella hem vilka människor ha råd att bo i. Familjeföretaget startade år 1924 i Piteå, där huvudkontor och bolagets två produktionsanläggningar finns. Lindbäcks har även kontor i Stockholm, Göteborg och Kiruna. Totalt har företaget cirka 600 medarbetare.