13 november 2019
fredag, 12 juli 2019 09:09

AL säljer bostäder i Kista till HSB för 1,1 Mdr

Skrivet av 

 

Ärvinge byggdes i början av 1990-talet med en blandad bebyggelse av kontor och bostäder. De flesta bostäderna är låga lamellhus som uppfördes av Atrium Ljungberg.

 

Majoriteten av bostäderna i Ärvinge är hyresrätter.


Atrium Ljungberg har träffat avtal om en försäljning av fastigheterna Kolding 1 och Kolding 2 i Ärvinge, Kista i norra Stockholm. Fastigheterna omfattar drygt 37.000 kvm uthyrbar yta, fördelat på 29 byggnader med totalt 417 hyreslägenheter. Köpeskillingen baseras på ett underliggande fastighetsvärde om 1,1 Mdr kr. Köpare är HSB Stockholm.

 

– Vårt fokus är att utveckla attraktiva stadsmiljöer med en blandning av kontor, handel, bostäder, service, kultur och utbildning. Vi har länge funnits i Kista och har en stark förankring på platsen, främst genom våra kontorsfastigheter. Våra hyresbostäder är fullt utvecklade och skiljer sig från vår övriga verksamhet i Kista. Intresset att förvärva bostäderna har varit stort och vi har gjort en riktigt bra affär vilket i sin tur ger oss möjlighet att återinvestera kapitalet på delmarknader där vår stadsutvecklingsstrategi ger större utväxling, säger Annica Ånäs, vd för Atrium Ljungberg.

 

– Förvärvet matchar på alla sätt de långsiktiga mål som vi har fastställt för vår hyresrättsförvaltning. Fastigheterna har ett attraktivt läge nära kommunikationer, grönområden och all tänkbar service och blir ett utmärkt tillskott av lägenheter till våra bosparare. Vi är väldigt glada över att kunna utöka vår portfölj av hyresrätter, kommenterar Anders Joachimsson, affärsområdeschef på HSB Stockholm.