29 maj 2020
måndag, 08 juli 2019 10:58

EQT köper logistik av Kvalitena

Skrivet av 

 

Knut Pousette, vd för Kvalitena.


EQT Real Estate (EQT) förvärvade, till ett okänt pris, av Kvalitena AB den 5 juli en portfölj om 21 logistikfastigheter, omfattande cirka 85.000 kvm, i Mälardalen. Kvalitena kvarstår som minoritetsägare.

 

– Vi är glada över att inleda detta strategiska samarbete med EQT, Nordens största och mest framstående private-equity bolag. Tillsammans kommer vi fortsätta utveckla portföljen och vidare investera i och förvärva verksamhetsfastigheter med starka kassaflöden i mycket goda lokala lägen, säger Knut Pousette, vd för Kvalitena, i ett pressmeddelande.

 

Kvalitena har även genom bolag förvärvat en fastighet i Umeå. Fastigheten omfattar 18.000 kvm uthyrbar area med en tomtareal om 40.000 kvm. I pressmeddelande uppges inte säljarens namn. Tillträde var 1 juli 2019.

 

– Vi är glada över att ha förvärvat en fastighet med goda utvecklingsmöjligheter och ett utmärkt läge. För Kvalitena är detta yterliggare ett steg att stärka vår portfölj med lager- , lättindustri- och logistikfastigheter, säger Knut Pousette.