18 oktober 2019
onsdag, 26 juni 2019 09:57

Stordalen ökar till 1.400 rum i Airport City

Skrivet av 

 

Petter A Stordalen med Per Taube. Det är Taube som har utvecklat Airport City Stockholm som ett samarbete mellan Swedavia AB, Sigtuna kommun och Per Taubes bolag Arlandastad Holding. Fotograf Marie-Therese Karlberg.

 


Den nya mötesdestinationen Scandinavian XPO som växer fram i Arlanda expanderar genom utökat samarbete med Strawberry Living, kontrollerat av Petter Stordalen. Förutom den redan pågående om- och tillbyggnationen av befintliga Quality Airport Hotel Arlanda med 420 hotellrum tillkommer nu cirka 50 enheter för ett Longstay med lägenheter för långtidsboende. Det innebär att  Strawberry Living och Nordic Choice Hotels kommer operera över 1.400 rum år 2021 i Arlandaområdet.

 

Med Strawberry Livings nya satsning på Longstay breddas utbudet av olika boendealternativ. Det utökade samarbetet innebär att destination Scandinavian XPO tillsammans med Strawberry Living och Nordic Choice Hotels i Q1 2021 kommer erbjuda cirka 500 hotellrum inom destinationens väggar och totalt 800 hotellrum i den direkta närheten.

 

– Det här känns riktigt, riktigt spännande. Arlanda är en av de snabbast växande regionerna i Norden och en plats som vi tror på och ser en fortsatt stark utveckling för i framtiden. Det finns ingen annan plats där vi har valt att samla så många hotellrum och vi kommer arbeta aktivt för att få både hotellen och longstay samt området att växa sig ännu starkare, säger Petter A Stordalen.

 

Koncernen Strawberrys satsning innebär att Clarion Hotel, Quality Airport Hotel, Comfort Hotel och Longstay genom Strawberry Living finns representerade i Arlandaområdet.

 

Samarbetet med koncernen Strawberry  lyfter hela mötesdestinationen. Att Petter och hans bolag väljer att expandera sin verksamhet tillsammans med oss säkerställer en hög kvalitetsnivå för hela destinationen Scandinavian XPO som november 2020 kommer omfatta 40.000 kvm mässa, möten, konferens och hotellverksamhet, avslutar Per Taube, styrelseordförande i Arlandastad Holding AB.