20 oktober 2019
tisdag, 25 juni 2019 10:19

Intersport hyr lyxbutik av AFA i Sergel Nova

Skrivet av 

 

En av Stockholms mest centrala fastigheter, på Klarabergsgatan 23 och 29, är Sergel Nova ägd av AFA. Fastigheten, om cirka 13.200 kvm, och som uppfördes 1957, fick större ombyggnationer 2009 och 2019.


När de danska kedjorna Toys R Us och BR i Norden gick i konkurs i december 2018 tappade AFA Fastigheter en stor hyresgäst i Sergel Nova. Denna fastighet, Hägern Större 14, är en av Stockholms mest centrala fastigheter i hörnet Drottninggatan – Klarabergsgatan. I höst öppnar Intersport en ny butik i två plan om totalt 1.500 kvm på den eftertraktade adressen. Vad är hyresnivån är för denna centrala butik meddelas inte. Troligt är att hyresnivån för leksaksbutiken BR var cirka 15.000 kr/kvm för butikslokalen på nedre plan och betydligt lägre hyresnivå för det övre planet.

 

– Intresset för lokalen har varit stort men valet av Intersport som hyresgäst och det nya konceptet känns helt rätt. Vi är mycket glada över att kunna hälsa Intersport välkomna till huset, säger Henrik Olmér på AFA Fastigheter.

 

– Vi ges här alla möjligheter att skapa en riktigt inspirerande försäljningsyta. Det här kommer utan tvekan vara nordens fräschaste sportbutik när vi slår upp dörrarna till hösten. Här finns alla delar som krävs i konceptet som gör oss till sportbranschens ledande omnikanal retailer i Sverige, säger Marcus Wibergh, vd för Intersport.

 

Intersport är världens största sportkedja med fler än 5.500 butiker i 44 länder. I Sverige har Intersport över 100 butiker inklusive e-handel, intersport.se, och är den ledande återförsäljaren inom sport.