24 oktober 2019
måndag, 24 juni 2019 09:15

Titanias bostadsrätter blir hyresrätter

Skrivet av 

 

Tingstorget i Alby, omfattar 481 bostadsrätter och nu 242 hyresrätter, vilket innebär att Titanias färdigställda projekt Tingstorget omfattar 723 lägenheter.

 


 

 


Tingstorget ligger nära t-banestation Alby.

 


Nu omvandlas 242 planerade bostadsrätter i Alby i Botkyrka kommun till hyresrätter. Husen är redan färdigbyggda vilket innebär att de första hyresgästerna flyttar in i juli i år. Majoriteten av bostäderna kommer att förmedlas av bostadsförmedlingen bostadsförmedlingen och nästan var tredje lägenhet kommer att öronmärkas till ungdomar (18-25 år). Bostäderna ingår i Titanias uppmärksammade projekt Tingstorget i Alby, som även omfattar 481 byggda bostadsrätter, vilket innebär att Titanias färdigställda projekt Tingstorget omfattar 723 lägenheter.

 

– Vi är väldigt stolta över att vi nu är klara med Tingstorget. Här finns nu 481 nya bostadsrätter som gjort det möjligt för boende i området att göra bostadskarriär och samtidigt bo kvar i sitt favoritområde. De nya hyresrätterna är i huvudsak mindre bostäder där efterfrågan är stor. Med tanke på att det bara tar 25 minuter till Södertörns högskola så utgör de nya hyresrätterna garanterat ett välkommet tillskott, säger Massoud Zolfaghari, projektchef Titania.

 

Det flesta nya hyresrätterna är mindre bostäder 1 rum och kök på 30 kvm och 2 rum och kök på 36 kvm. Den billigaste ettan har en månadshyra på 6.950 kr och tvåor från 8.100 kr, upp till exklusiva penthouselägenheter i två plan för 13.900 kr. Inflyttning sker etappvis från juli till december 2019. Majoriteten av bostäderna kommer att förmedlas av bostadsförmedlingen och 30 procent kommer att öronmärkas som ungdomsbostäder (18-25 år).

 

Med 29 minuter till Slussen och 25 minuter till Södertörns högskola ligger Tingstorget nära storstad, förort och vacker natur. Området är utformat för ett enkelt, bekymmersfritt och tryggt liv med alla bekvämligheter och kommunikationer precis utanför dörren.

 

Vi kan se att den lokala marknaden för bostadsrätter inte utvecklas lika snabbt som tidigare. För att området ska bli den levande stadsdel med sprudlande affärslokaler som vi lovat Alby-borna, ställer vi nu om till hyresrätter istället. Det blir oavsett en bra affär för oss, säger Einar Janson, vd för Titania.


Titania, som grundades 2002 av Einar Janson, har cirka 150 anställda. För närvarande driver bolaget projekt med byggrätter för cirka 1.500 bostäder. Ursprunget till projektet Tingstorget var att Titania vann en tävling om en markanvisning anordnad av Botkyrka kommun år 2014.


Titania omsatte år 2017 686 Mkr med en vinst om 251 Mkr och med tillgångar om 856 Mkr. SF