31 maj 2020
fredag, 14 juni 2019 14:56

Scandic öppnar nytt hotell i Köpenhamn

Skrivet av 

 

Under nästa år öppnar Scandic ett nytt hotell på attraktiva Nørreport, i centrala Köpenhamn, i en fastighet som ägs av ATP Ejendomme.

 

 


 

Scandic har tecknat avtal om drift av ett nytt hotell på attraktiva Nørreport, i centrala Köpenhamn. Hotellet kommer att ha cirka 100 rum och väntas öppna 2020.

 

Nørreport är ett av de mest attraktiva områdena i centrala Köpenhamn och det nya hotellet kommer att ha ett gynnsamt läge precis utanför Nørreport Station. Hotellet kommer att vara inspirerat av boutiquehotell i sin design och inhysa en restaurang och en skybar, som bjuder på en fantastisk utsikt över Köpenhamn. ATP Ejendomme äger fastigheten som för närvarande inrymmer kontor.

 

– Nørreport har länge varit ett eftertraktat område med förhållandevis få hotell. Det nya hotellet kommer att komplettera vår Köpenhamnsportfölj väl. Den innovativa designen kommer verkligen att sticka ut och vi ser fram emot öppningen, säger Søren Faerber, vd för Scandic Danmark.


Scandic har för närvarande tio hotell i drift i Köpenhamn, och bolaget kommer att stärka sin position ytterligare under de kommande åren. Utöver Nørreport planerar Scandic att öppna tre attraktiva hotell i Köpenhamnsområdet med totalt över 1.300 rum mellan 2019 och 2021. Hotellmarknaden i Köpenhamn är växande med en beläggningsgrad som är på en historiskt hög nivå. Köpenhamn är en av norra Europas största mäss- och konferensstäder, som även gynnas av ett växande fritidssegment.