31 maj 2020
fredag, 14 juni 2019 08:13

Skanska säljer i Helsingfors för 1,4 Mdr kr

Skrivet av 

 

Huvudkontoret för den Europeiska kemikaliemyndigheten ECHA kommer att omfatta 17.700 kvm i området Telakkaranta i centrala Helsingfors.

 

 

 

Skanska säljer i Helsingfors, Finland, för cirka EUR 135 M, cirka 1,4 Mdr. Köpare är HANSAINVEST Real Assets. Projektet är utvecklat av Skanska Finland och försäljningen bokförs i affärsområdet Kommersiell fastighetsutveckling i det andra kvartalet 2019. Tillträde till fastigheten är i januari 2020.

 

Fastigheten kommer att vara huvudkontoret för den Europeiska kemikaliemyndigheten ECHA, som Skanska tecknade ett hyresavtal med i december 2017. Kontorsbyggnaden som är i åtta våningar är under uppbyggnad i området Telakkaranta i centrala Helsingfors. Totalt består byggnadskomplexet för ECHA av cirka 17.700 kvm uthyrbar yta. Byggandet av de nya lokalerna förväntas vara klar före utgången av 2019. L-Arkkitehdit Oy ansvarar för byggnadens arkitektoniska utformning.

 

– I linje med vår tillväxtstrategi kommer vi att vara involverade i projektet på ett tidigt stadium så att vi kan påverka dess utveckling för att skapa mervärde. Med förvärvet av denna fastighet diversifierar vi vår fastighetsportfölj – ett unikt projekt i en av Europas vackraste och lovande städer, säger Nicholas Brinckmann, vd för HANSAINVEST Real Assets.

 

Kvarteren i Telakkaranta genomgår en utveckling där det gamla industriområdet i hjärtat av Helsingfors får nya byggnader för bostäder, näringsliv och stadskultur.

 

Varvet, hamnen och de två kranarna ger Telakkaranta sin unika karaktär. I regionen samverkar varvet och havet med fastlandet på ett utomordentligt sätt. Området har en strandpromenad, där restauranger och kaféer planeras. Totalt förväntas kvarteren i Telakkaranta vara färdigställda år 2025.