20 oktober 2019
fredag, 07 juni 2019 10:09

Catella Residential köper för 1,25 Mdr kr

Skrivet av 

 

Catella förvärvar i HafenCity Hamburg, som är ett av de största fastighetsprojekten i Europa under 2000-talet. Området bildade en egen stadsdel år 2008.


Catella Residential Investment Management GmbH (CRIM) har förvärvat cirka 300 lägenheter för cirka 117 miljoner euro, 1,25 Mdr kr, belägna i danska Århus, holländska Tilburg och i tyska Hamburg, på uppdrag av en sydtysk pensionsfond.


Matthias Bursi, chef för CRIM European Residential Fund, säger:

– Under de senaste fyra åren har vi investerat cirka 500 miljoner euro i bostadsfastigheter i fyra europeiska länder. De danska och nederländska investeringarna representerar en geografisk utvidgning av portföljen och den är anpassad till en fokus på växande städer och regioner som har sunda demografiska och ekonomiska utsikter, i kombination med en attraktiv fastighetsriskprofil. Genom att investera i moderna bostäder som kombinerar service för företag och äldreboenden, ser vi en framtid i våra investeringar mot en snabbt växande efterfrågan på nya former av bostäder med levande koncept.

 

Investeringen i den östra danska kuststaden Aarhus ligger med lägenheter i townhouses som omfattar totalt 101 bostäder. Den lummiga omgivningen och goda tillgängligheten på platsen förväntas intressera barnfamiljer. Projektet utvecklades och såldes av ett konsortium av lokala utvecklare med en byggentreprenör och två private equity-företag.

 

I den sydholländska staden Tilburg har CRIM förvärvat ett före detta kloster ombyggt till ett bostadshus år 2017, ett hus som ligger i hjärtat av det nya distriktet Koningsoord. Bostadsfastigheten, med totalt 99 lägenheter för seniorer och unga yrkesverksamma, innehåller även ett dagis, en restaurang och ett kontor för boende.

 

Det nyckelfärdiga projektet i Hamburgs HafenCity ligger i Baakenhafen och såldes av Garbe Immobilien Projekt GmbH. Byggnaden består av 93 lägenheter. På bottenvåningen finns planer för butiker där lokala tillverkare kan visa och sälja högkvalitativa hantverksprodukter.

 

Michael Keune, vd för CRIM, säger:

– Vi har också investerat i Tysklands främsta platser för projektutveckling, nämligen i Hamburgs HafenCity. Vi är stolta över att ha fått möjligheten att genomföra ett attraktivt projekt på en av de sista tillgängliga fastigheterna i HafenCity, i ett samarbete med en respekterad lokal projektutvecklare.

 

 

Catella Investment Management GmbH (CRIM), med huvudkontor i Berlin, förvaltar totalt 3,1 miljarder euro i åtta länder.