24 oktober 2019
onsdag, 05 juni 2019 10:18

Niam köper av Skanska i Helsingfors för 319 Mkr

Skrivet av 

 

Fastigheten, Aviabulevardi II, om cirka 8.000 kvm, är nyproducerad och belägen i Vanda och den är granne med fastigheten Aviabulevardi I som Niam förvärvade av Skanska i mars 2017.Skanska har tecknat ett avtal med Niam AB om en försäljning av kontorsfastigheten Aviabulevardi II i Vanda, Finland för cirka 30 MEUR, cirka 319 Mkr. Avyttringen kommer att rapporteras av Skanska Commercial Development Nordic under andra kvartalet 2019. Tillträdet av fastigheten är planerad att ske i början av oktober 2019.

 

Aviapolis i Vanda, är ett av de snabbast växande affärsklustren i regionen Helsingfors, som angränsar till Helsingfors flygplats.

 

Fastigheten, Aviabulevardi II, är nyproducerad och belägen alldeles intill tågstationen i Aviapolis och den är granne med fastigheten Aviabulevardi I som Niam förvärvade av Skanska i mars 2017.

 

Aviabulevardi II, som omfattar cirka 8.000 kvm, är fullt uthyrd till en diversifierad mix av hyresgäster.

 

Fredrik Jonsson, vd för Niam säger:

– Vi tror att fastighetens läge, i kombination med moderna lokaler samt utökad service i takt med att området Aviapolis utvecklas, utgör ett attraktivt erbjudande till hyresgäster. Kontorsmarknaden i Helsingfors är fortsatt attraktiv för investeringar och vi tror att den kommer att fortsätta stärkas framöver.