18 oktober 2019
onsdag, 05 juni 2019 09:42

John Mattson steg 12 procent första handelsdagen

Skrivet av 

 

Siv Malmgren, vd för John Mattson.På grund av ett mycket starkt intresse för börsintroduktionen av John Mattson stängdes teckningsboken i förtid. Under första handelsdagen på börsen den 5 juni gick aktiekursen upp med cirka 12 procent till 102 kr under hög omsättning. I erbjudandet inför noteringen var priset 90 kronor per aktie till ett sammanlagt värde om 3.030 Mkr.

 

I erbjudandet erbjöds huvudägaren AB Borudan totalt 14,5 miljoner aktier. Huvudägaren har genom en option om övertilldelning åtagit sig att sälja ytterligare högst 2,175 miljoner aktier, motsvarande högst 15,0 procent av antalet aktier i erbjudandet.


Första AP-fonden, Länsförsäkringar Fonder, Carnegie Fonder, Prior & Nilsson, Fidelity Management & Research och Tagehus Holding AB har som ankarinvesterare förvärvat aktier för 910 Mkr, vilket motsvarar 30,0 procent av det totala antalet aktier i bolaget efter genomförandet av erbjudandet.

 

Siv Malmgren, vd för John Mattson, säger i en kommentar:

– Vi är mycket glada över allmänhetens och de institutionella investerarnas intresse för bolaget John Mattson. Vi ser fram emot att, som noterat bolag, fortsätta vårt långsiktiga utvecklingsarbete för att skapa goda livsmiljöer över generationer.

 

Anders Nylander, styrelseordförande i John Mattson, säger:

– Att börsnotera John Mattson är en stor händelse för bolaget. Jag är övertygad om att det skapar ännu bättre förutsättningar för en positiv utveckling av bolaget. Det stora intresset för att teckna aktier visar att många delar den uppfattningen.

 

Rådgivare var Carnegie Investment Bank AB och Svenska Handelsbanken AB. Gernandt & Danielsson Advokatbyrå KB var legal rådgivare till bolaget och huvudägaren.