16 oktober 2019
tisdag, 04 juni 2019 10:59

Blackstone i världsstor logistikaffär om 179 Mdr

Skrivet av 

 

Ken Caplan, global chef för Blackstone Real Estate och Alan Yang, Chief Investment Officer i GLP, gör världens största affär med logistikfastigheter i USA.Blackstone har gjort den största globala logistikaffären någonsin då Blackstone köper amerikanska logistiktillgångar av GLP, med säte i Singapore, för totalt 18,7 miljarder dollar, cirka 179 Mdr kr.

 

Transaktionen omfattar 16,6 miljoner kvm urbana logistikanläggningar, vilket nästan dubblerar storleken på Blackstones befintliga amerikanska innehav av logistikfastigheter.


Ken Caplan, global chef för Blackstone Real Estate, säger i ett pressmeddelande:

– Logistikfastigheter är ett globalt investeringsmål och vi ser fram emot att bygga vidare vår befintliga portfölj för att möta den växande efterfrågan på elektronisk handel. Vår globala storlek och vår förmåga att utnyttja differentierade investeringsstrategier gjorde det möjligt för oss att erbjuda en helhetslösning för GLP:s högkvalitativa portfölj.

 

Alan Yang, Chief Investment Officer i GLP, säger i ett pressmeddelande från Blackstone:

– GLP har under fyra år skapat en stor driftkompetens och globala insikter inom logistikområdet för att bygga en exceptionellt stor portfölj. Vi är stolta över den logistikportfölj som vårt team har byggt och vi är övertygade om att den kommer att fortsätta att blomstra under Blackstones ledarskap. Vi ser fram emot att utöka vårt innehav i USA för att fortsätta att ta tillvara viktiga möjligheter på den amerikanska marknaden.


GLP i Singapore, förvaltar globalt 64 miljarder dollar i fastighets- och private equity-fonder. GLP:s fastighetsfonder äger en total portfölj omfattande cirka 74 miljoner kvm. GLP gick in i USA:s fastighetsmarknad år 2015 och genom en rad stora förvärv blev fonden den näst största ägaren av logistikfastigheter i landet genom att samla högkvalitativa och moderna logistikmedel på 36 stora marknader. GLP kommer att fortsätta att investerat i USA inom fastigheter, teknik- och finansbolag.

 

Blackstones förvaltar fastigheter till ett värde om 140 miljarder dollar, cirka 1.341 Mdr kr. Blackstone opererar med investeringar i Nordamerika, Europa, Asien och Latinamerika. Blackstone är idag en av största ägarna av logistikfastigheter med tillgångar i Nordamerika, Europa och Asien.