18 oktober 2019
tisdag, 04 juni 2019 10:03

SBB köper stort i Skåne

Skrivet av 

 

 

 

 

Cassandra Jertshagen, vd för Jefast AB säljer till Ilija Batljan, vd för Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB, i framförallt Höganäs men även en fastighet i Helsingborg.


Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB, SBB, fortsätter växa inom social infrastruktur genom förvärv av cirka 48.000 kvm hyresrätter och samhällsfastigheter. De 451 bostäderna ligger i attraktiva och centrala delar av Malmö-Limhamn, Staffanstorp, Höganäs och Helsingborg. I förvärvet ingår även 25.000 kvm fastigheter med potential för framtida byggrätter i Höganäs. Hyresintäkterna i förvärvet uppgår till 73,9 Mkr och driftnettot till 53,3 Mkr.

 

– Vi har de senaste veckorna stärkt vår position i Nordens största städer och detta förvärv i Malmöregionen stärker vår position som Nordens ledande noterade aktör inom social infrastruktur, säger Ilija Batljan, vd och grundare av Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB.

 

I ett pressmeddelande säger Jefast att bolaget har sålt 17 fastigheter i Höganäs och 1 fastigheter i Helsingborg om totalt 275 lägenheter och totalt 55.000 uthyrbar kvm till SBB. Undertecknandet och stängningen av transaktionen skedde den 3 juni 2019 baserat på ett överenskommet fastighetsvärde om 676 Mkr.

 

– Som ett steg för att ytterligare koncentrera vår verksamhet har vi tagit ett strategiskt beslut att avyttra bolagets Höganäsbaserade fastigheter utom för fastighetsfastigheten Vesta, Höganäs högsta byggnad, säger Cassandra Jertshagen, vd för Jefast AB.

Nordanö har varit finansiell rådgivare i affären och Fredersen var juridisk rådgivare för säljaren.