23 oktober 2019
måndag, 03 juni 2019 10:53

Skandia säljer Valengallerian till Fastator

Skrivet av 

 

 

 

 

Valengallerian i Trelleborgs centrum har 45 butiker och cirka 2,7 miljoner besökare per år.


Nu säljer Skandia Fastigheter Valfisken Större 45 som är Valengallerian i Trelleborg i en bolagsaffär. Köpare är Fastator, som via dotterbolaget Point Properties tillträder fastigheten under kvartal 3, 2019. Överenskommet underliggande fastighetsvärde uppgår till 221,7 Mkr. Hyresvärdet är 36,3 Mkr med en genomsnittlig återstående kontraktstid om 3,2 år exklusive bostäder.


Catella har bistått Skandia Fastigheter vid försäljningen.


Största hyresgäst i Valengallerian är ICA med 10 procent av hyresvärdet och areavakansen uppgår till 20 procent. Fastigheten består av 17.205 kvm uthyrningsbar yta och innehåller kommersiella lokaler, kontor, bostäder samt parkering.

 

Pangea Property Partners har varit rådgivare till Point Properties.

 

– Point Properties arbetar för att skapa nya förutsättningar för livskraftiga stadsmiljöer tillsammans med kommuner och andra aktörer kring samhällsservice, handel och boende. Förvärvet innehåller både boende, handel och samhällsservice och har ett bra centralt läge där vi ser fram emot att fortsätta bidra till en positiv utveckling för Trelleborg med denna spännande centrumfastighet, kommenterar Lars-Johan Jarnheimer, styrelseledamot i Point Properties.

 

– Point Properties växer vidare i snabb takt och fastigheten med sitt strategiska läge är viktig för staden och vi ser fram emot att vara med och utveckla fastigheten och staden vidare, kommenterar Joachim Kuylenstierna, vd för Fastator.

 

Valengallerian i Trelleborgs centrum har 45 butiker och cirka 2,7 miljoner besökare per år. I och med försäljningen blir Valengallerian en del i Point Properties satsning för att revitalisera stadskärnor i mindre svenska städer.

 

– Då vi i dagsläget har fullt fokus på ett antal större stadsutvecklingsprojekt var intresset från en aktör med Point Properties inriktning särskilt välkommet. Deras ambition att skapa livskraftiga stadsmiljöer går helt i linje med våra visioner – inte minst när det gäller den framtid vi sett framför oss för Valengallerian. De kommer att ge fastigheten och staden de bästa förutsättningarna att få det lyft de behöver, säger Bo Jansson, chef för köpcentrum på Skandia Fastigheter.