16 oktober 2019
fredag, 31 maj 2019 15:04

Scandinavian Property Group köper tomt i Oslo

Skrivet av 

 

 

 

 

Østensjøvannet är en insjö i stadsdelen Østensjø i Oslo kommun. Insjön har en areal om 0,33 kvadratkilometer och ligger 107 meter över havet. Østensjøvannet är känt för sitt rika fågelliv.

 


Scandinavian Property Group, SPG, förvärvar en utvecklingstomt i Oslo. Tomten är 1,4 hektar stor och den ska bebyggas med bostäder. I dagsläget finns en gammal fabrik på tomten som ska renoveras för att bevara områdets identitet.

 

– Tomten har ett fantastiskt läge med utsikt över Østensjøvannet, säger Managing Partner Knut Holte. SPG vill tillsammans med Pilot arkitekter utveckla innovativa och gröna bostäder som tillför värde till närområdet och samtidigt tar hänsyn till de sårbara närliggande grönområdena.

 

Han fortsätter:

– Delar av projektet på Østensjøvannet kommer att utvecklas till seniorbostäder för aktiva vuxna människor. Genom att bygga bostäder som enkelt anpassar sig till olika livssituationer, gör man det möjligt att bo på samma ställe under hela livet. SPG har lång erfarenhet inom omsorgssektorn och anpassade bostäder blir en alltmer central del inom äldrevården. Som ett resultat av detta anser vi att det ligger helt rätt i tiden att fokusera på detta segment.

 

Scandinavian Property Group grundades 2004 och investerar på den skandinaviska marknaden. Sedan starten har bolaget genomfört fastighetstransaktioner för över 60 Mdr kr.