29 maj 2020
fredag, 31 maj 2019 14:48

Pandox investerar 100 Mkr i Vildmarkshotellet

Skrivet av 

 

 

 

 

Nu har Vildmarkshotellet i Kolmården 211 nyrenoverade rum.

 


På en klippa mitt i Kolmårdens urskog reser sig Vildmarkshotellet en hotellfastighet som ägs av Pandox och med hotellrörelsen som opereras av Kolmården. Under vintern har en omfattande ombyggnation genomförts av hela hotellet.

 

– Vildmarkshotellet får en fantastisk atmosfär som harmoniserar med havet och vildmarken utanför. Att bo på hotellet blir en del i helhetsupplevelsen av Kolmården och en reseanledning i sig, säger Christine Karmfalk, vd för Kolmården.

 

De senaste åren har gästerna på Vildmarkshotellet efterfrågat flera aktiviteter i Kolmårdsskogarna och möjligheten att utforska omgivningarna.

 

– Vi ser att olika utomhusaktiviteter kan komplettera besöket på hotellet och djurparken på ett naturligt sätt. Att paddla kajak, klättra längs Bråviksbranten och cykla längs mountainbikespår i skogen är några av aktiviteterna vi arbetar för att realisera i hotellets närområde, säger Christine Karmfalk.

 

På hotellet har det också skett en stor utveckling av restaurangen som till ytan byggts ut och öppnats upp mot utsikten över Bråviken. Dessutom har man skapat ännu en restaurang för att erbjuda möjligheten till fler matupplevelser och få en högre kapacitet.

 

– Matupplevelsen får en central roll i det nya hotellet. Vår förhoppning är att Vildmarkshotellet ska bli en naturlig mötesplats för såväl långväga gäster som de som bor alldeles i närheten, fortsätter Christine Karmfalk

 

Ombyggnation och utbyggnation har varit omfattande och innefattar såväl konferenslokaler, hotellrum, gym, lobby, lekrum och restauranger. Sedan innan finns ett spa med magisk utsikt över Bråviken och både inne- och utomhuspool.

 

Investeringen uppgår i cirka 100 MKr och har genomförts av fastighetsägaren Pandox tillsammans med Kolmården som driver verksamheten. Ombyggnationen påbörjades under hösten 2018 och är klar för invigning den 5 juni 2019.

 


Det var i juni 2009 som Pandox förvärvade hotellfastigheten Vildmarkshotellet i Kolmården av Parks & Resorts Scandinavia. Köpeskillingen uppgick till 160 Mkr.