18 oktober 2019
fredag, 31 maj 2019 09:23

CC Property/Newsec/Colliers säljer stort projekt

Skrivet av 

 

 

 

 

Sedan år 2010 har antalet arbetsplatser vuxit med 28 procent i Høje Taastrup. Det placerar förortskommunen, cirka 2 mil väster om Köpenhamn, till den kommun som har Danmarks största tillväxt av företag och arbetsplatser. Bild: Arealudviklingsselskabet Høje Taastrup C P/S.

 

 

 


CC Property, Newsec Advisory och Colliers International inleder ett nytt samarbete om försäljning av byggrätter i Høje Taastrup C. Det nya stadsdelen ska omfatta 1.500 bostäder och 4.000 arbetsplatser. Høje Taastrup är en förortskommun, cirka två mil väster om Köpenhamn. Normalt är fastighetsrådgivarna tuffa konkurrenter, men det omfattande stadsutvecklingsprojektet i Høje Taastrup C har lett till ett nytt och otraditionellt mäklarsamarbete.

 

– Det är inte var dag som vi fastighetsrådgivare arbetar nära varandra om uppgifter, men den stora potentialen som finns i Høje Taastrup C har banat väg för ett nytt samarbete i branschen. Tillsammans kan vi skapa en effektiv lösning för vår uppdragsgivare Area Development Company Høje Taastrup C. Genom samarbetet kan vi komma i kontakt med en mycket större del av marknaden och vi kan påskynda försäljningsarbetet på ett helt annat sätt när vi gör det tillsammans istället för separat, säger Peter Mahony, chef för CC Property, till Byens Ejendom


Uppgiften för de tre fastighetsrådgivarna är att sälja 180.000 kvm byggrätter i ett område om totalt 262.000 kvm till investerare och utvecklare som vill bidra till utvecklingen av området mellan Høje Taastrup Station och Stad 2 till ett aktivt och pulserande distrikt.

 

– Utvecklingsbolaget Høje Taastrup C ser fram emot detta innovativa sätt att etablera ett samarbete mellan flera fastighetsmäklare och säljare. Trots att vi redan har sålt en obetydlig del av byggrätterna är det viktigt att vår försäljning sker optimalt och i nära samarbete med vår partner, och jag är säker på att den modell vi valt är den rätta, säger Lars Bloch, direktör för Høje Taastrup CP/ S.

 

– Vi är tre mycket olika fastighetsrådgivare, men jag är säker på att vi kommer att komplettera varandra väl i försäljningsarbetet. I Newsec Advisory har vi stor erfarenhet av rådgivning om projektutveckling. Vi har ett solitt nätverk i Newsec i Norden och vi har nytta av vårt internationella samarbete med BNP för den här stora uppgiften, säger Brian Tretow-Loof, chef för Newsec Advisory i Danmark.