18 oktober 2019
onsdag, 29 maj 2019 10:49

Atrium Ljungberg breddar Uppsalas kontorsmarknad

Skrivet av 

 

I Gränbystaden, Uppsala, har Atrium Ljungberg och Atea har tecknat ett grönt hyresavtal där hyresvärd och hyresgäst har överenskommit om gemensamma åtgärder för att behålla eller förbättra lokalens miljömässiga prestanda.


Atrium Ljungberg har nyligen tecknat hyresavtal med Atea om 600 kvm kontor i Gränbystaden, Uppsala. Därmed är närmare 5.000 kvm nybyggd kontorsyta fördelat på tre hus fullt uthyrda. I husen inryms förutom kontor även 200 nya hyreslägenheter, butiker, service och restauranger.

– Vi har under flera år breddat utbudet i Gränbystaden något vi fortsätter med även framåt. Målet med att addera kontor i dessa hus var att undersöka efterfrågan på kontor i Gränbystaden. Gensvaret har varit mycket stort, därför kommer vi att fortsätta addera ytterligare kontorsyta till området som är på god väg att bli en ny kontorsmarknad i Uppsala, säger Daniel Kvant Suber, affärsutvecklingschef Uppsala och Norra Stockholm, Atrium Ljungberg.

Atea är sedan tidigare hyresgäst hos Atrium Ljungberg genom sitt huvudkontor i Kista Front. Det nya kontraktet i Gränbystaden löper på fem år och inflyttning sker i november 2019. Atea blir grannar med bland andra Rikshem, Swedbank, Fastighetsbyrån, Fonia och Revisorshuset. Kontoret har direkt access från det nyligen invigda parkeringsgaraget och i nära anslutning till Gränbystadens galleria.